Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Історія української кухні є досить колоритною. І особливе місце у ній займає східна кухня. Наприклад, до нашого національного надбання були внесені пиріжки караїмської кухні – «аяклак».
Тюркський народ, який проживає на південному сході нашої країни (велика діаспора в Мелітополі та в Криму), пече пиріжки з жирним баранячим м’ясом, іноді додаючи картопля.
Інгредієнти:
ТІСТО
Маргарін розтопити, змастити ним розкочені пласти, скачати їх у рулет і відправити в холодильник на 15-20 хвилин.
НАЧИНКА
***
Тісто в рулеті розрізати на шматочки довжиною 10 см і розкотити в коржики діаметром 15-17 сантиметрів. Вони не повинні бути дуже тонкими.
На середину коржика викласти столову ложку з гіркою фаршу, защепити щільно краї і зробитить по краю пиріжка щось на кшталт мотузкі. Для цього куточок тіста злегка загинаємо великим пальцем і вдавлюємо тісто до серединки пиріжка. В результаті утворюється новий куточок, який загинаємо знову. І так до кінця пиріжка.
Підготовлені пиріжки змастити збитим яйцем, помістити на лист, застелений пергаментним папером і відправити в гарячу духовку.
Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин.
На початку тижня атмосферні фронти зі сходу, а також циклонічна діяльність над акваторією Чорного моря…
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику, тому що магнітні бурі можуть негативно впливати…
Середня пенсія у Німеччині становить 1440 євро. На що вистачить цієї пенсії? Що купують і…
Деякі категорії громадян України мають право вийти на пенсію достроково — за дотримання певних умов…
Зробити чорнослив удома простіше, ніж здається. При правильному сушінні та грамотному зберіганні він збереже максимум…
Чи можна носити чужий одяг — питання не лише гігієни, а й енергетики. Лікарі, психолог…