Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Історія української кухні є досить колоритною. І особливе місце у ній займає східна кухня. Наприклад, до нашого національного надбання були внесені пиріжки караїмської кухні – «аяклак».
Тюркський народ, який проживає на південному сході нашої країни (велика діаспора в Мелітополі та в Криму), пече пиріжки з жирним баранячим м’ясом, іноді додаючи картопля.
Інгредієнти:
ТІСТО
Маргарін розтопити, змастити ним розкочені пласти, скачати їх у рулет і відправити в холодильник на 15-20 хвилин.
НАЧИНКА
***
Тісто в рулеті розрізати на шматочки довжиною 10 см і розкотити в коржики діаметром 15-17 сантиметрів. Вони не повинні бути дуже тонкими.
На середину коржика викласти столову ложку з гіркою фаршу, защепити щільно краї і зробитить по краю пиріжка щось на кшталт мотузкі. Для цього куточок тіста злегка загинаємо великим пальцем і вдавлюємо тісто до серединки пиріжка. В результаті утворюється новий куточок, який загинаємо знову. І так до кінця пиріжка.
Підготовлені пиріжки змастити збитим яйцем, помістити на лист, застелений пергаментним папером і відправити в гарячу духовку.
Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин.
23 травня в Україні відзначають День Героїв, День морської піхоти, Всесвітній день спортивної боротьби. Віряни…
Держава оплачує частину комуналки: розповідаємо, кому надають пільги і як їх отримати.
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…