Статті

Наші кулінарні традиції: караїмські пиріжки

Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.

Пиріжки по-східному

Історія української кухні є досить колоритною. І особливе місце у ній займає східна кухня. Наприклад, до нашого національного надбання були внесені пиріжки караїмської кухні – «аяклак».

Тюркський народ, який проживає на південному сході нашої країни (велика діаспора в Мелітополі та в Криму), пече пиріжки з жирним баранячим м’ясом, іноді додаючи картопля.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 грам,
  • вода – 250 мілілітрів,
  • м’ясо жирне (за смаком) – 500 грам,
  • маргарин – 200 грам,
  • цибуля – 2 штуки,
  • сіль для тесту – 0, 5 чайної ложки,
  • сіль для начинки – 0,5 чайної ложки,
  • перець для начинки – 0,5 чайної ложки,
  • вода для начинки – 0,5 склянки,
  • зелень – за смаком.

Приготування

ТІСТО

  • У склянці теплої води розчинити сіль, влити рідину в 350 г борошна і замішати тісто.
  • Борошно, що залишилося, висипати на обробну дошку і втрутити в тісто. Дати тісту настоятися 10-15 хвилин.
  • Якщо тісто недостатньо щільне, додати до нього борошно, воно має добре тримати форму.
  • Розділити тісто на 4 частини і кожну частину тоненько розкачати.

Маргарін розтопити, змастити ним розкочені пласти, скачати їх у рулет і відправити в холодильник на 15-20 хвилин.

НАЧИНКА

  • Жирне м’ясо подрібнюємо ножем або пропускаємо через м’ясорубку.
  • Цибулю нарізати на дрібні кубики і змішати з м’ясом.
  • Додати у фарш півсклянки води та добре перемішати.
  • Посолити та поперчити, додати рубаної зелені.

***

Тісто в рулеті розрізати на шматочки довжиною 10 см і розкотити в коржики діаметром 15-17 сантиметрів. Вони не повинні бути дуже тонкими.

На середину коржика викласти столову ложку з гіркою фаршу, защепити щільно краї і зробитить по краю пиріжка щось на кшталт мотузкі. Для цього куточок тіста злегка загинаємо великим пальцем і вдавлюємо тісто до серединки пиріжка. В результаті утворюється новий куточок, який загинаємо знову. І так до кінця пиріжка.

Підготовлені пиріжки змастити збитим яйцем, помістити на лист, застелений пергаментним папером і відправити в гарячу духовку.

Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин.

Метки: рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі у суботу, 23 листопада

Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?

22/11/2024 23:05
  • Новини

Не дайте морозам знищити ваш виноград: три ефективні способи захисту

Подбайте, щоб виноград легко переніс зиму і порадував вас хорошим урожаєм наступного року.

22/11/2024 22:40
  • Новини

Немає часу, а солодкого хочеться: готуємо чудовий шоколадний рулет «Хвилинка» без випічки

Дуже смачний десерт за рекордно короткий час – ви будете у захваті від цього рецепту.

22/11/2024 22:16
  • Новини

Чимало українців залишаться без виплат: чому “тисячу Зеленського” зможуть отримати не всі

Незважаючи на обіцянки, не всі українці матимуть змогу отримати нову грошову допомогу від президента.

22/11/2024 21:53
  • Новини

Як зміниться пенсійний вік в Україні у 2025 році: що буде з пенсіями

У якому віці можна буде вийти на пенсію наступного року і який стаж потрібно мати.

22/11/2024 20:48
  • Статті

Біотуалет або компостний туалет: що краще для заміського будинку

Сучасні туалетні системи із пластику стають незамінним рішенням для заміських будинків та дачних ділянок, де…

22/11/2024 20:24