Пророщені зерна виводять токсини з організму, захищають клітини від вільних радикалів, які є основною причиною швидкого старіння. Також така їжа оздоровлює мікрофлору кишечника, пригнічує гнильні процеси та дисбактеріоз.
Пшениця, жито та інші злакові проростають найшвидше – за 10-18 годин. З ними зазвичай жодних проблем.
Бобові: маш (зелена квасоля), нут, горох, соя, сочевиця теж цілком невибагливі, але проростають трохи довше за злакові.
Зелена гречка теж проростає досить легко, проте потрібно вміло видаляти з неї шкідливий слиз.
Льон, кунжут, соняшник та інше маслянисте насіння можє викликати суттєві труднощі у пророщуванні. Воно може довго не проростати або взагалі загнити.
Бурий та чорний рис (білий не годиться, він мертвий) проростає довго і потребує постійної уваги до себе.
Відповідає Олексій Добровольський, лікар-дієтолог:
«Якщо у вас дефіцит вітаміну В (суха шкіра, ламке волосся і нігті), використовуйте пророщене насіння не у вигляді добавки до салату, а як його основу. Але вводити в раціон паростки треба поступово. Максимум, який варто вживати за день, – 50 г, дітям – вдвічі менше. Намагайтеся ретельно пережовувати жорсткі оболонки зерен і пам’ятайте, що пророщені бобові (соя, квасоля, горох, нут) посилюють моторику кишечника і можуть спричинити газоутворення».
ВАЖЛИВО! Зерна мають бути призначені саме для пророщування, а не для сівби (останні можуть бути оброблені хімікатами).
3 липня в Україні очікується місцями спека, але й місцями невеликий дощ.
Як сильно збуджений стан магнітосфери позначиться на здоров'ї людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Сьогоднішня публікація — про Нафталію Френкеля, людину, яка керувала будівництвом Біломорсько-Балтійського каналу.
Смартфон поруч із нами з ранку до ночі: на кухні, в транспорті, на прогулянці, у…
Заміна суглоба – дорога операція, яку багато пенсіонерів просто не можуть собі дозволити. Але не…
Державна допомога для ВПО під загрозою — Мінфін розпочинає регулярні перевірки, а тривале перебування за…