Існує безліч видів вершків, що використовуються в кулінарії, причому густі вершки є одними з найпоширеніших та універсальних з усіх.
Вони відомі тим, що особливо важкі та щільні, і використовується в тортах, мусах, макаронах, каррі, супах, соусах та незліченній кількості інших рецептів.
Іноді вам можуть знадобитися вершки, які ще важчі і щільніші, щоб надати вашій їжі більше текстури та об’єму. Незважаючи на безліч застосувань у кулінарії, густі вершки можуть не підійти вам. Для цього їх потрібно загуснути.
Як вийти зі становища?
Замість того щоб купувати в магазині дорогий порошок для загусання вершків, ви можете використовувати такі інгредієнти.
- Використовуйте 1 столову ложку цукрової пудри на 100 мл вершків. Збивати 5-7 хвилин до потрібної консистенції.
- Змішайте 2 столові ложки цукрової пудри і 1 столову ложку крохмалю. Додайте суху суміш до 300 мл вершків. Змішайте на низьких обертах, дайте постояти 10-15 хвилин, після чого збийте вершкову масу.
- Половину чайної ложки свіжого лимонного соку додати до 500 мл вершків і швидко збити до потрібної густоти.
- У 200 мл вершків додаємо 1 чайну ложку порошкового желатину. Дати набухнути, після чого нагріти в мікрохвильовій печі або на плиті до повного розчинення желатину, але не доводити до кипіння. Суміш охолодити до кімнатної температури. Ще 400 мл вершків збити до м’яких піків, додати желатинову масу і на максимальних обертах збити до загусання. Такий крем триматиме форму.
Нагадаємо, ми розповідали, які спеції використовувати для приготування супу.