Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаПенсійна справаУ Пенсійному фонді нагадали, хто зможе вийти на пенсію у 54 роки...

У Пенсійному фонді нагадали, хто зможе вийти на пенсію у 54 роки та отримувати гідні виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі українці можуть не чекати на досягнення 60 років для виходу на заслужений відпочинок. Вони мають право вийти на пенсію достроково – у 54 роки.

І це стосується тих, хто постійно проживав або працював у зоні гарантованого добровільного відселення третьої категорії ЧАЕС.

Про це йдеться у відповіді пенсійних експертів Соціального гіда на запитання українця.

“Скільки років (безперервно чи сумарно) потрібно прожити у зоні гарантованого добровільного відселення 3 категорії ЧАЕС, щоб піти на пенсію після досягнення 54 років?”, – запитав майбутній пенсіонер.

Експерти зазначили, що на достроковий вихід на пенсію мають право ті, хто постійно проживав або працював у зоні гарантованого добровільного відселення не менше трьох років на 1 січня 1993 року. Також там додали, що є різні умови для тих, хто там проживав з моменту аварії на ЧАЕС, до 31 липня 1986 року. Для них умовою, що дозволяє достроково вийти на пенсію, є не менше ніж 6 років проживання або роботи у зоні гарантованого добровільного відселення. А для тих, хто там проживав після 31 липня 1986 року, – 2 роки проживання або роботи в цій зоні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, від чого залежить розмір пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні