Куркума є незмінним атрибутом більшості сакральних обрядів та релігійних свят. Широко застосовується в косметології, лікеро-горілчаної промисловості та багатьох інших сферах.
Куркуму використовують як замінник дорогого шафрану, а крім того, вона збільшує термін придатності страв. Куркума містить ефірні олії та жовтий барвник куркумін, а також фосфор, залізо, йод, кальцій, вітаміни В1, В2, В5, С та К.
Згідно з дослідженнями вчених, куркума може допомогти у боротьбі з хворобою Альцгеймера, також вона зменшує набряки, блокує ракові клітини і зменшує наслідки хіміотерапії. Також вона виводить з організму токсини та шкідливі речовини.
Куркума корисна при різних запаленнях, оскільки її гострий смак «не подобається» вірусам та хвороботворним бактеріям.
Крім того, ця пряність сприяє виробленню жовчі та шлункового соку, тому корисна при захворюваннях печінки, нирок і жовчного міхура, покращує апетит. Її можна додавати у м’ясні та овочеві страви, рибу, супи та соуси.
Особливих протипоказань куркума немає, крім індивідуальної непереносимості або алергії. Зберігати пряність краще в темному місці, оскільки вона не переносить сонячних променів, у скляній банці з щільною кришкою.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.