Куркума є незмінним атрибутом більшості сакральних обрядів та релігійних свят. Широко застосовується в косметології, лікеро-горілчаної промисловості та багатьох інших сферах.
Куркуму використовують як замінник дорогого шафрану, а крім того, вона збільшує термін придатності страв. Куркума містить ефірні олії та жовтий барвник куркумін, а також фосфор, залізо, йод, кальцій, вітаміни В1, В2, В5, С та К.
Згідно з дослідженнями вчених, куркума може допомогти у боротьбі з хворобою Альцгеймера, також вона зменшує набряки, блокує ракові клітини і зменшує наслідки хіміотерапії. Також вона виводить з організму токсини та шкідливі речовини.
Куркума корисна при різних запаленнях, оскільки її гострий смак «не подобається» вірусам та хвороботворним бактеріям.
Крім того, ця пряність сприяє виробленню жовчі та шлункового соку, тому корисна при захворюваннях печінки, нирок і жовчного міхура, покращує апетит. Її можна додавати у м’ясні та овочеві страви, рибу, супи та соуси.
Особливих протипоказань куркума немає, крім індивідуальної непереносимості або алергії. Зберігати пряність краще в темному місці, оскільки вона не переносить сонячних променів, у скляній банці з щільною кришкою.
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…
Українцям із газовими котлами та плитами попередили про нові витрати — перед початком опалювального сезону.…
В Україні стрімко зростає кількість водіїв, які втрачають право керувати авто. МВС публікує тривожну статистику.
У головній компанії-газопостачальнику країни зробили важливу заяву для побутових споживачів. Що треба знати.
Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.