Сірий, синій чи сіро-зелений – це основні кольори, в які може забарвитися варений жовток. І причина в тому, що яйце просто перетримали у каструлі з окропом.
У складі яєць крім інших елементів є сірка. Під впливом високої температури розпочинається хімічна реакція. Залежно від того, як довго яйце знаходилося у воді, наскільки високою була температура води і скільки сірки міститься в яйці, залежатиме колір вареного жовтка.
Слід зазначити, що темний жовток абсолютно нешкідливий для здоров’я.
Щоб жовток залишався жовтим і яскравим, перед варінням яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
Також не варто викладати яйця при варінні в каструлі кількома шарами, достатньо одного. Вода має покривати їх на 2-3 сантиметри вище.
Деякі господині перевірили, що якщо варити яйця у підсоленій воді, то жовтки не синіють.
Щоб розсада росла міцною і здоровою, її неодмінно потрібно підгодовувати. Стануть у пригоді народні методи,…
Знайти фарби для яєць на Великдень не складе труднощів, але набагато корисніше пофарбувати їх натуральними…
Уже у цю неділю українці святкуватимуть одне з головних християнських свят – Великдень. З цього…
Стартувала передплата на газету «На пенсії» на друге півріччя 2024 року. Передплатна кампанія триватиме до…
Кожна сім'я має свої улюблені настільні ігри, які передаються з покоління в покоління. Бабусі та…
За даними ПФУ, середня пенсія в Україні 2024 року зросла на 358 грн. Хто отримає…