Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”
Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.
Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.
Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник
У понеділок, 6 травня, вночі без істотних опадів, удень у північних та західних областях пройдуть…
Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?
Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…
Без сумніву, ви знаєте, що постійні тренування завжди приносять свої плоди. Чи хочете ви наростити…
Нинішнього року Світла седмиця відзначається з 6 по 11 травня. Читач запитує: «Чи правда, що…
Пенсійний кінофестиваль? Та ще й зі статусом міжнародного? Саме так, і якщо ви захоплюєтеся відеозйомкою,…