Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”
Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.
Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.
Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…