Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”
Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.
Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.
Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.