Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”
Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.
Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.
Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.
У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…