Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЛайфхаки для ефективного чищення килимів

Лайфхаки для ефективного чищення килимів

Этот материал также доступен на русском языке
Чиста та приємна атмосфера у будинку формується з охайності предметів обстановки. Пил і бруд – головні вороги порядку та свіжості.

Мікрочастинки осідають на всіх поверхнях. Але якщо з твердих покриттів їх легко змити, килими поглинають бруд. Згодом з’являються плями та неприємний запах. Віддавати килим у хімчистку дороге задоволення. Є кілька простих та ефективних методів привести вироби до ладу в домашніх умовах.

Як часто робити прибирання

Це залежить від того, де розташований килим. Якщо він лежить у коридорі, забруднюється частіше, ніж той, що знаходиться у вітальні чи спальні. Є різні види чищення килима:

  • суха – 1-2 рази на тиждень залежно від ступеня забруднення;
  • волога – кожен квартал;
  • генеральна — раз на рік.

Сухе збирання проводять віником або пилососом. Спеціальна техніка зручніша, особливо на великій площі. Це може бути вертикальний пристрій або робот. Вологе прибирання килима представляє точкову обробку губками, змоченими у спеціальних засобах. Глибоке чищення – це прання порошками або гелями.

Вибирати техніку краще у перевірених магазинах, наприклад, Eldorado.ua. Якщо не хочете користуватися громіздким і важким агрегатом, варто купити акумуляторний пилосос. У магазині пропонують товари надійних виробників, надається гарантія. Покупці одержують бонуси на замовлення за програмою лояльності.

Видаляємо волосся та вовну

Вони застряють між ворсинками килима. Від волосся і вовни важко позбутися. Пропонуємо декілька правил їх видалення з поверхні:

  • Килими з коротким ворсом — найпростіші у догляді. Для видалення сміття скористайтесь валиком для чищення одягу, скотчем або вологою щіткою.
  • Для чищення середнього ворсу можна придбати спеціальну рукавичку. До лицьового боку прикріплена м’яка щітка для видалення вовни.
  • Для всіх типів ворсу підійдуть пилососи зі спеціальними насадками. Вони легко та швидко чистять килими від забруднень.

Не використовуйте гострі предмети для видалення волосся та вовни. Це може порушити цілісність килима. Постраждають також ворсинки.

Домашні засоби для чищення

Не завжди є можливість придбати професійні гелі та розчини для видалення плям. Але відомі доступні та недорогі кошти. Наприклад, сіль, сода та крохмаль не залишають неприємних запахів, легко справляються зі свіжими жирними плямами, пилом. Розсипте їх по килиму, розподіліть щіткою по поверхні. Зберіть через 20–30 хвилин пилососом на максимальній потужності.

Для видалення плям від червоного вина фруктів використовують нашатирний спирт. Недолік засобу – різкий запах, що довго вивітрюється. Для легких забруднень використовуйте пральний порошок та воду. Нанесіть суміш на килим і зачекайте 20 хвилин, потім промокніть вологою та сухою ганчіркою. Головне – прибирати регулярно, і килим залишатиметься чистим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні