«Бабуся передала мені у спадок секрет. Він полягає в скляній пробці від графіна. Як ця пробка допомагає зварити ідеальний прозорий бульйон? — якось запитала знавців із телешоу «Що? Де? Коли? глядачка.
Команда ерудитів дійшла висновку, що пробку в бульйон кладуть під час варіння. І якщо вона стає невиразною з основною масою супу, значить страва готова.
На жаль, цього разу знавці зазнали фіаско. Господині не намагаються зробити пробку в бульйоні невидимою. До того ж вони кладуть її в кастрюлю на самому початку процесу — і орієнтуються тільки на її звук.
Так-так, саме звук пробки допомагає переконатися, що бульйон готується правильно. Справа в тому, що прозорим бульйон виходить, тільки якщо варити його на дуже слабкому вогні і постійно стежити за тим, щоб вода не сильно кипіла і «не руйнувала» структуру м’яса на дрібні волокна.
Скляна пробка допомагає регулювати кипіння супу. Якщо нагрівання стає занадто сильним, пробка починає стукати про дна каструлі, і вогонь потрібно знизити. Цей простий сигнал дозволить не стояти довгий годинник біля каструлі: займайся своїми справами, а якщо щось піде не так, ти обов’язково почуєш!
Багато українських пенсіонерів очікують, що після досягнення 65-річного віку їхня пенсія зросте автоматично. Проте на…
Волоські горіхи можуть втратити смак і аромат, якщо збирати їх неправильно або поспішати зі зберіганням.…
Забудьте про довгі години на кухні – цей десерт готується швидше, ніж ви встигнете заварити…
Традиційне літнє заняття для багатьох українців може обернутися солідними штрафами. До чого варто бути готовим.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від держави. Яким критеріям потрібно відповідати та як зареєструватися.
Сектор газованих напоїв — це одна з найбільш налагоджених систем виробництва в харчовій промисловості. Тут…