«Бабуся передала мені у спадок секрет. Він полягає в скляній пробці від графіна. Як ця пробка допомагає зварити ідеальний прозорий бульйон? — якось запитала знавців із телешоу «Що? Де? Коли? глядачка.
Команда ерудитів дійшла висновку, що пробку в бульйон кладуть під час варіння. І якщо вона стає невиразною з основною масою супу, значить страва готова.
На жаль, цього разу знавці зазнали фіаско. Господині не намагаються зробити пробку в бульйоні невидимою. До того ж вони кладуть її в кастрюлю на самому початку процесу — і орієнтуються тільки на її звук.
Так-так, саме звук пробки допомагає переконатися, що бульйон готується правильно. Справа в тому, що прозорим бульйон виходить, тільки якщо варити його на дуже слабкому вогні і постійно стежити за тим, щоб вода не сильно кипіла і «не руйнувала» структуру м’яса на дрібні волокна.
Скляна пробка допомагає регулювати кипіння супу. Якщо нагрівання стає занадто сильним, пробка починає стукати про дна каструлі, і вогонь потрібно знизити. Цей простий сигнал дозволить не стояти довгий годинник біля каструлі: займайся своїми справами, а якщо щось піде не так, ти обов’язково почуєш!
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…
У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…
Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.