Статті

Як правильно заварювати какао?

Якщо засипати какао-порошок у кипляче молоко, то зникне насичений смак шоколаду та його аромат.

Якщо спочатку засипати какао в склянки, залити киплячим молоком, а потім додати цукор, то смак какао-бобів розкриється не до кінця.

Як же бути?

Щоб какао вийшло смачним, ароматним і зберегло свої корисні властивості, кулінари радять спочатку змішати какао-порошок із цукром, потім суміш відправити у сотейник, залити гарячою водою і поставити на вогонь.

Напій довести до кипіння, після чого залити гарячим молоком.

Потім какао ще трохи прогріти, зняти з вогню і збити вінчиком або міксером до появи на поверхні пінки.

До речі, найкорисніше какао має містити щонайменше 20-22% какао-олії.

Новое на сайте

  • Новини

Температура піднімається, дощ і сніг відступають: якою буде погода 20 листопада

З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.

19/11/2025 22:30
  • Новини

Геомагнітний удар 20 листопада: прогноз і ризики для здоров’я

У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…

19/11/2025 21:30
  • Новини

Заарештували пенсійну картку: банк пояснив, наскільки це законно

Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…

19/11/2025 20:30
  • Новини

Нові правила і нові ціни: як оновляться тарифи “Київстар” для пенсіонерів у грудні

“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?

19/11/2025 19:30
  • Новини

Наслідки “Мідасгейту”: “Слуги народу” виступають за зміну уряду і відставку Єрмака

Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…

19/11/2025 18:30
  • Новини

Червона нитка на зап’ясті: модний талісман чи небезпечна пастка – що говорить церква

Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…

19/11/2025 18:00