Вживання свіжих бульб (приблизно по 50 г) за 30-40 хвилин до основного прийому їжі призводить до зниження вмісту глюкози у крові. До того ж топінамбур і смачний.
Салати з цієї рослини приємно урізноманітнюють ваше сімейне меню. Викопувати бульби найкраще пізньої осені або ранньої весни.
1. Натріть 4 бульби топінамбуру на великій тертці і додайте 1 подрібнене яйце, посоліть за смаком, заправте сметаною (1 столова ложка), прикрасьте подрібненою зеленню кропу або петрушки.
2. Візьміть 300 г бульб топінамбуру і 150 г моркви, натріть на дрібній тертці, перемішайте, посоліть за смаком і заправте олією.
3. Візьміть 200 г квашеної капусти, 200 г натертого на великій тертці топінамбуру, 100 г подрібненої кільцями цибулі, 100 г нарізаних скибочок яблук, перемішайте, заправте сметаною і прикрасьте зеленню кропу та петрушки. Посоліть за смаком.
З книги «Здравушка»
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.