Вживання свіжих бульб (приблизно по 50 г) за 30-40 хвилин до основного прийому їжі призводить до зниження вмісту глюкози у крові. До того ж топінамбур і смачний.
Салати з цієї рослини приємно урізноманітнюють ваше сімейне меню. Викопувати бульби найкраще пізньої осені або ранньої весни.
1. Натріть 4 бульби топінамбуру на великій тертці і додайте 1 подрібнене яйце, посоліть за смаком, заправте сметаною (1 столова ложка), прикрасьте подрібненою зеленню кропу або петрушки.
2. Візьміть 300 г бульб топінамбуру і 150 г моркви, натріть на дрібній тертці, перемішайте, посоліть за смаком і заправте олією.
3. Візьміть 200 г квашеної капусти, 200 г натертого на великій тертці топінамбуру, 100 г подрібненої кільцями цибулі, 100 г нарізаних скибочок яблук, перемішайте, заправте сметаною і прикрасьте зеленню кропу та петрушки. Посоліть за смаком.
З книги «Здравушка»
Черги на вокзалах давно перестали бути нормальною частиною подорожі. Сьогодні існують інструменти, які дозволяють планувати…
Будь-яке підприємство, що використовує мінінавантажувачі, розуміє важливість стабільної роботи техніки. Ці компактні машини ефективно виконують…
Правильно підібраний озимий часник гарантує стабільний урожай навіть після суворої зими. Розповідаємо, які сорти треба…
Зимова корекція тарифів. Як зміниться вартість відправлень «НП» з наступного місяця?
Під час посту зовсім необов'язково відмовлятися від улюблених рецептів. Цей пиріг доводить це!
Останні сезони демонструють чітке зміщення інтересу з глянцевих поверхонь до м’яких, матових текстур. Замша знову…