Статті

Скільки разів повербанк зможе зарядити телефон?

Почнемо з ємності акумулятора телефону

Різниця в характеристиках батарей може бути дуже великою. Однак у більшості середньостатистичних смартфонів використовується батарея об’ємом 4000 мАг. Залежно від характеру та інтенсивності експлуатації ємність батареї з часом знижується.

Ємність зовнішнього акумулятора

У разі зовнішніх акумуляторів справа набагато складніша. Насамперед необхідно враховувати, що номінальна ємність осередків, що входять до складу повербанку, не дорівнює реальній ємності, яку можна використовувати на виході. Це з тим, що напруга осередку 4,2В, яке перетворюється на значення, необхідне зарядки і рівне 5В, а разі використання Quick Charge режиму – 9В чи 12В. Таке перетворення завжди відбувається із деякими втратами. Тому моделі повербанків навіть відомих брендів мають ККД не більше ніж 90%. Тож цей момент варто обов’язково враховувати.

Зношування осередку та втрата ємності повербанку

Основною проблемою будь-якого елемента, що перезаряджається, є знос. Так само, як і акумулятори телефонів, Power Bank втрачають ємність у міру використання. Варто враховувати, що через рік активної експлуатації повербанк зможе накопичувати менше енергії. Наскільки зменшиться ємність повербанку, залежить насамперед від інтенсивності та умов роботи. Також великий вплив на це робить якість використовуваних елементів. Чим технологічніший і дорожчий вбудований акумулятор, тим довше проживе повербанк. Ось тому вибирайте обладнання високого класу.

Наскільки великий повербанк потрібен?

На жаль, чіткої відповіді це питання. Все залежить від передбачуваного використання. Якщо не планується частих та тривалих підключень, то буде достатньо моделі ємністю 5000-10000 мАг. Цього вистачить, щоб один-два рази повністю зарядити смартфон. А ось для туристичних цілей підійдуть просунутіші моделі. Наприклад, топові універсальні батареї ємністю 20000 mAh шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/dopakkym/emkost-mach/20000.

Однак у зв’язку з тим, що ми використовуємо повербанки в різних умовах та ситуаціях, краще купити два варіанти: похідний та кишеньковий – це буде найбільш правильним рішенням.

Новое на сайте

  • Новини

Побутова хімія не знадобиться: прості способи легко помити вікна без розводів

Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…

18/05/2024 19:26
  • Новини

Скільки доведеться заплатити за перебування в будинку для літніх людей – ціни та умови

Оформити літню людину в будинок для літніх людей не так уже й складно. У цьому…

18/05/2024 18:42
  • Новини

Ситуація на фронті залишається напруженою – зведення Генштабу на 18 травня

Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу…

18/05/2024 17:26
  • Новини

В Україні очікується паливний колапс: на заправках є запаси тільки на два тижні

Експерти очікують на виникнення дефіциту пального в країні. Розповідаємо в цьому матеріалі про фактори, які…

18/05/2024 16:25
  • Новини

Ніколи не викидайте бадилля від помідорів – воно ще знадобиться вам на городі

Ефективність народного засобу перевірена роками, тому помідорне бадилля давно цінується досвідченими дачниками. Розповідаємо в цьому…

18/05/2024 15:22
  • Новини

Ароматний лимонний пиріг із глазур’ю – чудове частування для затишного чаювання

Цей пиріг має дуже ніжну текстуру, він вологий і в міру солодкий. Випічка добре смакує…

18/05/2024 13:02