АЛЮМІНІЙ і ЧАВУН. Продукти не можна зберігати в алюмінієвому та чавунному посуді. Алюмінієвий піддається окисленню, а чавунний може бути з іржею.
ПОЛІЕТИЛЕНОВІ ПАКЕТИ. Жири, а це масло, маргарин, сир, сало, ковбаси, не слід зберігати у поліетиленових пакетах. Продукти там стають вологими і починають пліснявіти. Найкраще для олії годяться пластикові контейнери або фольга, а сир і копчені продукти можна загортати у пергаментний папір.
ПЛАСТМАСА. Пластикові контейнери не годяться для зберігання харчових продуктів у холодильнику, якщо такі посудини не мають відповідного маркування – мусить бути зображена чарка або виделка з ложкою.
ДЕРЕВ’ЯНИЙ ПОСУД. Дерево – екологічно чистий матеріал, але при тривалому зберіганні продуктів з великим вмістом рідини такий посуд може розбухнути і втратити форму, а волокна можуть почати відшаровуватися. Якщо дерев’яний посуд має розпис, то частинки фарби можуть потрапити в їжу.
Годяться харчова плівка, фольга (вона годиться і для зберігання готових страв), пергаментний папір, вакуумна упаковка.
З посуду для зберігання в холодильнику чудово згодиться скляна або емальована посудина.
Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це…
Погода в неділю, 5 травня, у деяких регіонах уже не буде такою безхмарною. Синоптики очікують…
У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на початок місяця. Чи варто очікувати небезпеки…
За всієї популярності посуду з тефлоновим покриттям, чавунні пательні все ще популярні на наших кухнях.…
У світі кулінарії інструменти відіграють ключову роль у досягненні ідеальних результатів. Серед них міксери займають…
Українці, які помітили незадовільну якість житлово-комунальних послуг, мають право на це поскаржитися. Про те як…