Іноді трапляється, що пиріг не пропікається або всередині, або знизу. Може, ви дізнаєтесь про свої стандартні помилки?
Додаєте інгредієнти в тісто «на око». Наприклад, якщо переборщити з борошном, тісто буде занадто жорстким і забитим.
Не просіюєте борошно. Для будь-якого виду тіста борошно необхідно просіяти. Це допомагає наситити борошно киснем і зробити випічку ніжною і повітряною. Якщо додати в тісто розпушувач, просівати його потрібно разом з борошном.
Неправильно розподіляєте соду і розпушувач. Соду додають у тісто з кислими інгредієнтами, наприклад, з кефіром або сметаною, а розпушувач застосовують у випічці без молочних продуктів.
Не слідкуєте за температурою продуктів. Для більшості видів тіста, крім пісочного та заварного, продукти потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Яйця, молоко та сметана мають бути кімнатної температури, так вони краще з’єднаються і будуть рівномірно випікатися. Особливо важливою є кімнатна температура продуктів для млинців та оладок.
Відразу змішали усі інгредієнти. Виконуйте послідовності дій з рецепту, інакше тісто не вийде. Для бісквітів і кексів рідкі та сухі інгредієнти змішують окремо, а потім з’єднують. Якщо в рецепті є збиті білки, їх додають у тісто наприкінці, інакше воно осяде.
Духовка не була заздалегідь розігрітою. Якщо випікати у холодній духовці, то тісто не підніметься. Також не можна заглядати надто часто у духовку. Випічка не любить, коли її турбують – вона виходить жорсткою і, швидше за все, опаде.
Шахраї навчилися маскуватися під співробітників банків. Особливо часто аферисти полюють за пенсіонерами та одержувачами зарплат.…
Гороскоп здоров'я на вересень попереджає: від дихання до тиску, від сну до травлення — кожна…
Завдяки розумному підходу та використанню правильних інструментів, мандрівники з України можуть з легкістю планувати поїздки…
З 2026 року українці отримуватимуть лише один вид соціальної допомоги, розрахованої за новими правилами. Міністерство…
В Україні спростили доступ до держвиплат. З новою «Дія.Карткою» всі кошти можна отримувати на один…
Навіть найдієтичніша грудка може бути смачною — якщо знати, як її правильно готувати. Запам'ятовуйте рецепт.