Іноді трапляється, що пиріг не пропікається або всередині, або знизу. Може, ви дізнаєтесь про свої стандартні помилки?
Додаєте інгредієнти в тісто «на око». Наприклад, якщо переборщити з борошном, тісто буде занадто жорстким і забитим.
Не просіюєте борошно. Для будь-якого виду тіста борошно необхідно просіяти. Це допомагає наситити борошно киснем і зробити випічку ніжною і повітряною. Якщо додати в тісто розпушувач, просівати його потрібно разом з борошном.
Неправильно розподіляєте соду і розпушувач. Соду додають у тісто з кислими інгредієнтами, наприклад, з кефіром або сметаною, а розпушувач застосовують у випічці без молочних продуктів.
Не слідкуєте за температурою продуктів. Для більшості видів тіста, крім пісочного та заварного, продукти потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Яйця, молоко та сметана мають бути кімнатної температури, так вони краще з’єднаються і будуть рівномірно випікатися. Особливо важливою є кімнатна температура продуктів для млинців та оладок.
Відразу змішали усі інгредієнти. Виконуйте послідовності дій з рецепту, інакше тісто не вийде. Для бісквітів і кексів рідкі та сухі інгредієнти змішують окремо, а потім з’єднують. Якщо в рецепті є збиті білки, їх додають у тісто наприкінці, інакше воно осяде.
Духовка не була заздалегідь розігрітою. Якщо випікати у холодній духовці, то тісто не підніметься. Також не можна заглядати надто часто у духовку. Випічка не любить, коли її турбують – вона виходить жорсткою і, швидше за все, опаде.
Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.
Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…
Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.
Сучасні системи очищення води - невіддільна частина комфортного життя в будинку і на виробництві. Однак…
Пенсійний фонд України нагадав про обов'язкову процедуру, яку потрібно пройти отримувачам виплат. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…