Однак при цьому в них зникають корисні речовини, клітковина, мінерали та вітаміни, які беруть участь у багатьох процесах діяльності організму, а також є живильним середовищем для доброякісної мікрофлори.
У рафінованих продуктах залишається багато крохмалю, розвиваються шкідливі бактерії, що посилює процеси бродіння у кишечнику. Наприклад, на нашому столі постійно з’являється хліб з рафінованого борошна, очищені крупи, цукор. А це, своєю чергою, порушує вуглеводний обмін в організмі, підвищує вміст цукру в крові, призводить до ожиріння.
Щоб уникнути шкідливого впливу рафінування, намагайтеся купувати неочищені продукти. Наприклад, хліб з борошна грубого помелу або цільнозернового, менше їжте випічку і здобу, рис купуйте нешліфований, а олію – нерафіновану. В крайньому разі використовуйте олію холодного віджиму. При покупці нерафінованих продуктів також дуже важливо стежити за терміном придатності, оскільки він у таких продуктах дуже невеликий.
Уряд вирішив підвищити фінансову допомогу сім'ям загиблих захисників.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…