Щоб зробити їх легшими для засвоєння, а також підвищити поживність, необхідно їх замочувати.
Замочені горіхи (їх також називають «оживлені горіхи») мають трохи інший смак, ніж сухі. Вони стають схожими на свіжі, ще не пересохлі ядерця – ніжні, соковиті, солодші. Ще з таких горішків (мигдалю, фундука) можна легко зняти шкірку.
Замочувати горіхи дуже просто. Промийте їх і помістіть у скляну, керамічний або емальований посуд, залийте питною водою. Можна додати щіпку солі. Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, мигдаль краще замочити на ніч.
Після замочування горіхи слід добре промити І просушити паперовим рушником. Якщо вам подобаються сухі горіхи, ви можете підсушити їх у духовці на низьких температурах (до 40 градусів ) або сухій сковороді, не допускаючи підгоряння.
ДО ВІДОМА. Вимочувати можна також гарбузове та соняшникове насіння. Вони теж краще засвоюватимуться.
В Україні планують підвищити тарифи на доставку газу у два етапи у 2026 році, у…
Програма «3000 кілометрів Україною», яку держава запустила в межах «Зимової підтримки», з перших хвилин викликала…
Є десерти, які створюють настрій свята ще до того, як потраплять на стіл. Це багатошарові…
У 2026 році українські пенсіонери отримають підвищення пенсій у два етапи: хто, скільки та коли…
Незабаром українцям почнуть нараховувати по 2000 гривень. Хто саме може отримати грошову допомогу та як…
Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2026 рік із рекордними видатками, серед яких пріоритетом залишається…