Щоб зробити їх легшими для засвоєння, а також підвищити поживність, необхідно їх замочувати.
Замочені горіхи (їх також називають «оживлені горіхи») мають трохи інший смак, ніж сухі. Вони стають схожими на свіжі, ще не пересохлі ядерця – ніжні, соковиті, солодші. Ще з таких горішків (мигдалю, фундука) можна легко зняти шкірку.
Замочувати горіхи дуже просто. Промийте їх і помістіть у скляну, керамічний або емальований посуд, залийте питною водою. Можна додати щіпку солі. Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, мигдаль краще замочити на ніч.
Після замочування горіхи слід добре промити І просушити паперовим рушником. Якщо вам подобаються сухі горіхи, ви можете підсушити їх у духовці на низьких температурах (до 40 градусів ) або сухій сковороді, не допускаючи підгоряння.
ДО ВІДОМА. Вимочувати можна також гарбузове та соняшникове насіння. Вони теж краще засвоюватимуться.
Навіть невелика заборгованість тепер може обернутися для українців серйозними проблемами. Головна компанія-газопостачальник країни ввела нові…
Потік ухилянтів від мобілізації не зменшується. Прикордонники щодня затримують не менше 10 чоловіків, які намагаються…
Синоптики попереджають: уже на старті осені українців чекають погодні контрасти – від літнього тепла до…
Частина українських пенсіонерів може залишитися без виплат. Уряд ухвалив новий порядок, який зобов’язує окремі категорії…
Харчування за принципами ПП – це не лише про відмову від улюблених смаків. Сьогодні збалансовані…
Частина жителів столиці можуть отримати грошову допомогу з місцевого бюджету. Хто може претендувати на виплати…