Щоб зробити їх легшими для засвоєння, а також підвищити поживність, необхідно їх замочувати.
Замочені горіхи (їх також називають «оживлені горіхи») мають трохи інший смак, ніж сухі. Вони стають схожими на свіжі, ще не пересохлі ядерця – ніжні, соковиті, солодші. Ще з таких горішків (мигдалю, фундука) можна легко зняти шкірку.
Замочувати горіхи дуже просто. Промийте їх і помістіть у скляну, керамічний або емальований посуд, залийте питною водою. Можна додати щіпку солі. Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, мигдаль краще замочити на ніч.
Після замочування горіхи слід добре промити І просушити паперовим рушником. Якщо вам подобаються сухі горіхи, ви можете підсушити їх у духовці на низьких температурах (до 40 градусів ) або сухій сковороді, не допускаючи підгоряння.
ДО ВІДОМА. Вимочувати можна також гарбузове та соняшникове насіння. Вони теж краще засвоюватимуться.
Надбавки, премії й одноразові виплати: оновлені правила фінансування для захисників України.
У 2026 році 5 мільйонів громадян України отримають шанс перевірити стан свого здоров'я коштом бюджету.…
Система на межі. Експерти попереджають — українська пенсійна модель не витримає навантаження без реформ.
Циклон, заморозки й потепління. Синоптики розповіли, що чекає українців в останній декаді жовтня.
Зручно і без бюрократії. Ощадбанк пояснив, як записатися на візит онлайн і отримати послугу без…
Щороку страховий стаж, що дає право виходу на пенсію за віком, збільшується. На які показники…