Щоб зробити їх легшими для засвоєння, а також підвищити поживність, необхідно їх замочувати.
Замочені горіхи (їх також називають «оживлені горіхи») мають трохи інший смак, ніж сухі. Вони стають схожими на свіжі, ще не пересохлі ядерця – ніжні, соковиті, солодші. Ще з таких горішків (мигдалю, фундука) можна легко зняти шкірку.
Замочувати горіхи дуже просто. Промийте їх і помістіть у скляну, керамічний або емальований посуд, залийте питною водою. Можна додати щіпку солі. Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, мигдаль краще замочити на ніч.
Після замочування горіхи слід добре промити І просушити паперовим рушником. Якщо вам подобаються сухі горіхи, ви можете підсушити їх у духовці на низьких температурах (до 40 градусів ) або сухій сковороді, не допускаючи підгоряння.
ДО ВІДОМА. Вимочувати можна також гарбузове та соняшникове насіння. Вони теж краще засвоюватимуться.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…