Гарбузи, що визріли, переносять у тепле приміщення і спочатку витримують там 10-15 днів. Більше тривале зберігання може призвести до погіршення якості насіння, а то й проростання їх у м’якоті овочів.
Потім насіння витягають, ретельно очищають, вибраковують підгнилі, запліснівлі і зламані. Промивати посадковий матеріал у воді не рекомендується. Насіння викладають в один шар на полотняній тканині або папері і просушують на сонячному підвіконні або просто в теплому сухому приміщенні.
Потрібно мати на увазі, що гарбузові культури легко перезапилюються. Якщо ви вирощували поряд кілька сортів, зібране насіння може нести змішані гени, тобто результат їх посіву буде непередбачуваним. Тому краще купувати насіння у перевіреного виробника.
Якщо ж ви все-таки вирішили заготовити насіння самостійно, врахуйте:
Навесні перед посадкою обов’язково проводять протруювання – обробку насіння проти збудників грибкових захворювань.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…