Згодом це призведе і до задовільного рівня глюкози та інсуліну.
Бажаною є достатня кількість білка в їжі, тобто тричі на день мають бути присутні білкові страви. Це сприяє як стабілізації рівня цукру, так і дозволяє людині контролювати відчуття голоду і не переїдати.
Це можуть бути страви з нежирного м’яса, птиці, риби та сиру без додавання цукру, варення та інших солодких продуктів.
З вуглеводних продуктів рекомендується несолодкі фрукти, овочі та зелень. Крім того, страви із цільнозернових. Бажано, щоб фрукти були цілими, а не у вигляді смузі та соків. За рахунок харчових волокон цукри із цілого плоду повільніше всмоктуються.
Це можуть бути яблука, груші, сливи, ягоди (лохина, малина). Не рекомендуються банани, виноград, цитрусові, наприклад, апельсини, у великій кількості, тому що вони теж можуть підвищувати рівень цукру в крові.
Важливо їсти своєчасно, за певним режимом. Рекомендується харчуватися тричі на день, але якщо вам складно витримувати такі перерви, то можна робити невеликі перекушування. Це також сприятиме нормалізації рівня глюкози та інсуліну в крові.
Дар’я Русакова, дієтолог, нутриціолог