Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад: як відмити вазу, смачно відварити м'ясо і в чому...

Скарбничка корисних порад: як відмити вазу, смачно відварити м’ясо і в чому секрет картоплі

Этот материал также доступен на русском языке
Маленькі секрети – запорука великого успіху. Тому її варто нехтувати дрібницями.

Чим видалити зелений наліт у вазі?

Варіант перший. Покладіть на дно вази на 15 хвилин мідну монету або маленький моток мідного дроту і додайте перекис водню. Після чого промийте вазу.

Варіант другий. Змішайте 2 столові ложки манної крупи, 3 столові ложки гірчичного порошку і 8 столових ложок кип’яченої води. Протріть отриманим засобом вазу всередині та зовні. Залиште на 3 хвилини і помийте у теплій воді.

Як правильно варити м’ясо?

1. Коли м’ясо варять на сильному вогні, воно стає смачнішим, але смак бульйону погіршується. І навпаки, коли м’ясо варять на слабкому вогні, смачнішим стає бульйон, а смакові якості м’яса значно знижуються.

2. М’ясо буде соковитішим, якщо відварювати його великим шматком.

3. Не рекомендується повністю видаляти жир з м’яса, яке будете варити або смажити, оскільки тонкий шар жиру перешкоджає виділенню соку, внаслідок чого м’ясо зберігає свої смаки і соковитість.

Секрет картоплі

Майте на увазі, що картопля, зварена у шкірці, зберігає 75% вітамінів, очищена і зварена цілими бульбами – 60-70%, а нарізана на шматки – лише 35-50%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні