Так, дієтолог Олексій Ковальков заявив, що надто часте вживання рису може спричинити проблеми із самопочуттям. Але це зовсім не означає, що потрібно відмовлятись від популярного гарніру.
Для жителів країн Азії рис – це звичайне харчування, що вони використовують із самого дитинства до останніх днів життя. Але європейці більш пристосовані до інших видів гарніру на кшталт овочів, картоплі, макаронів і навіть гречки.
В Україні рис теж популярний, але не варто їм надто захоплюватись.
Олексій Ковальков запропонував провести експеримент та залити водою рис, а потім додати туди кілька крапель йоду. Йод вступить у реакцію із крохмалем і вода стане чорною. Адже таку ж реакцію рис продукує і всередині людського тіла. Там крохмаль трансформується в глюкозу, тому в крові підскакує рівень цукру. Отже, рис має дуже високий глікемічний індекс, особливо небезпечний для людей із зайвою вагою, оскільки цей продукт наближає у них розвиток переддіабету та діабету, провокуючи резистентність до інсуліну.
Але це зовсім не означає, що рис геть-чисто слід виключати з раціону.
По-перше, якщо ви ведете активний спосіб життя, багато тренуєтеся, не маєте зайвої ваги та стежите за показниками цукру в крові, то рис можна вживати регулярно. В іншому випадку достатньо двох-трьох разів на місяць. По-друге, якщо ж вам хочеться їсти рис частіше, то вибирайте пропарений його різновид, який володіє низьким глікемічним індексом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які фрукти захистять від артриту.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…