Яблучний оцет містить мікроелементи, мінеральні речовини та вітаміни, але найбільше в яблучному оцті калію, а також кислот: оцтової, яблучної, молочної та лимонної. У невеликій кількості вони корисні для організму. Наприклад, молочна кислота потрібна для нормального функціонування мозку та нервової системи, а лимонна сприяє прискоренню обміну речовин та очищенню організму.
Є докази, що додавання до раціону невеликої кількості яблучного оцту сприяє зниженню рівня холестерину, а також допомагає схуднути. При зниженій кислотності додавання оцту може полегшити процес травлення. Тільки пам’ятайте, що все добре в міру.
Крім того, яблучний оцет може допомогти у боротьбі з лупою, для чого його розводять водою і наносять на шкіру голови. А для пом’якшення огрубілої шкіри на п’ятах роблять водні ванночки з оцтом і сіллю.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Не можна використовувати яблучний оцет при виразці та гастриті, а також при гепатиті, нефриті та цирозі печінки.
Існує стереотип, що пенсіонери понад усе дбають про здоров’я. Проте нове дослідження показало що у…
Деякі категорії пенсіонерів в Україні можуть скористатися пільговою системою оплати житлово-комунальних послуг, яка передбачає 100%…
На другому етапі соціальної реформи допомогу отримає більша кількість сімей. Пенсійний фонд розширює пілотний проект.
4 листопада в Україні переважатиме прохолодна погода.
Мені 62 роки, і коли я вийшов на пенсію, найбільше мене лякала не тиша, а…
Серія сонячних спалахів класу M, що сталася 3 листопада, відправила в космос корональний викид маси.