Яблучний оцет містить мікроелементи, мінеральні речовини та вітаміни, але найбільше в яблучному оцті калію, а також кислот: оцтової, яблучної, молочної та лимонної. У невеликій кількості вони корисні для організму. Наприклад, молочна кислота потрібна для нормального функціонування мозку та нервової системи, а лимонна сприяє прискоренню обміну речовин та очищенню організму.
Є докази, що додавання до раціону невеликої кількості яблучного оцту сприяє зниженню рівня холестерину, а також допомагає схуднути. При зниженій кислотності додавання оцту може полегшити процес травлення. Тільки пам’ятайте, що все добре в міру.
Крім того, яблучний оцет може допомогти у боротьбі з лупою, для чого його розводять водою і наносять на шкіру голови. А для пом’якшення огрубілої шкіри на п’ятах роблять водні ванночки з оцтом і сіллю.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Не можна використовувати яблучний оцет при виразці та гастриті, а також при гепатиті, нефриті та цирозі печінки.
Внутрішньо переміщені особи, які мешкають у нестабільних умовах, зможуть отримати грошові виплати.
Наразі оформити пільги на комунальні послуги можна за місцем фактичного проживання, а не лише за…
Війна змінює все. І якщо ще нещодавно чоловіки віком понад 60 років не підлягали мобілізації,…
Карніарік - традиційні баклажани по-турецьки, які легко приготувати вдома. Головне – правильно підготувати овочі
14 вересня Церква відзначає Воздвиження Животворчого Хреста Господнього — свято, в якому поєднуються скорбота про…
Суд зобов’язав повернути кошти, які жителька Дніпропетровщини отримувала як ВПО. Скільки доведеться сплатити і що…