Дачний сезон вже закінчився, багато плодів важкої літньої праці знайшли своє місце у морозильниках.
Проте лікар-дієтолог Маріят Мухіна попередила про особливості процесу та перерахувала продукти, які втрачають свої корисні властивості при заморожуванні.
Які продукти стають шкідливими після заморожування
Так, лікарка пояснила, що склад деяких продуктів харчування при заморожуванні змінюється. Зелень, наприклад, перестає бути джерелом вітамінів та антиоксидантів.
Не можна заморожувати багаті на воду овочі — огірки, помідори, кабачки. Це буде точно отрута, після розморожування продукти втратять міцність, пружність.
Не можна заморожувати кисломолочні продукти, тому що після розморожування це буде практично створений кефір поганої якості з грубими прожилками сироватки.
За словами Мухіної, низькі температури знижують активність поліненасичених жирних кислот, тому вона закликала не заморожувати горіхи, зокрема.
Сир і банани також не “люблять” негативні температури, їх потрібно їсти свіжими.
Ми повідомляли, як правильно заморозити зелень на зиму, щоб вона не перетворилася на кашу.
Щоб не стати жертвою фальшивомонетників, потрібно знати, які купюри підробляють найчастіше і як перевірити їхню…
Накладено арешт на майно через борги? Пам'ятайте, що є речі, які забирати не мають права.…
Хто може отримати грошові виплати від міжнародної організації та як це зробити.
Як не залишитись без готівки під час блекаутів. У "ПриватБанку" назвали кілька способів.
Коли у 2024 році відзначатиметься Трійця за новим церковним календарем, що заборонено робити цього дня,…
Як отримати безкоштовні продукти від благодійного фонду. Кому вони належать і куди звернутися для отримання.