Вітамін C. Залізо майже не засвоюється без «аскорбінки», тому в меню обов’язково потрібно включити продукти, багаті на аскорбінову кислоту, – ягоди, апельсини та грейпфрути, капусту, солодкий червоний перець.
Вітамін A. Якщо людині не вистачає вітаміну A, то залізо не засвоюватиметься і не братиме участі в утворенні нових червоних кров’яних тілець. На вітамін A багаті багато які помаранчеві та жовті фрукти та овочі – саме ця речовина надає їм такі життєрадісні кольори.
Для поповнення запасів вітаміну A потрібно їсти більше кураги, моркви, гарбуза. Для засвоєння цього вітаміну необхідні також жири, тому не ігноруйте такі джерела ретинолу, як вершкове масло, риб’ячий жир і яєчні жовтки.
Фолієва кислота (вітамін B9). Вона допомагає всмоктуванню заліза і нормалізує роботу травного тракту, а здорове травлення дуже важливе для засвоєння цього елемента. Джерела фолієвої кислоти – яйця, соя, дріжджі, зелені листові овочі, кріп, баклажани, помідори, куряча печінка.
Мідь. Джерелом міді є субпродукти, риба та морепродукти (креветки, кальмари, мідії), капуста.
Як правильно поливати буряк, щоб овоч був смачним та солодким? Розповідаємо кілька важливих правил.
Побалуйте себе та близьких простим десертом, приготування якого не потребує великих зусиль, а смак стане…
Щоб не стати жертвою фальшивомонетників, потрібно знати, які купюри підробляють найчастіше і як перевірити їхню…
Накладено арешт на майно через борги? Пам'ятайте, що є речі, які забирати не мають права.…
Хто може отримати грошові виплати від міжнародної організації та як це зробити.
Як не залишитись без готівки під час блекаутів. У "ПриватБанку" назвали кілька способів.