Добровольців поділили на дві групи. В одній – їли гострі 3 рази на тиждень. В іншій – все, крім гострого.
У результаті смертність у першій групі на 14% менша, ніж у другій.
Вся справа в тому, що в перці міститься особлива речовина – капсаїцин. Саме він надає пекучість.
Капсаїцин посилює вироблення ендорфінів – гормонів радості. Тому до гострого, згодом, можна звикнути.
До того ж капсаїцин вбиває ракові клітини. Він пригнічує мітохондрії (органічні сполуки, що виконують роль паливних баків). Фактично капсаїцин позбавляє ракові клітини енергії. Здорові клітини при цьому не страждають.
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…