Добровольців поділили на дві групи. В одній – їли гострі 3 рази на тиждень. В іншій – все, крім гострого.
У результаті смертність у першій групі на 14% менша, ніж у другій.
Вся справа в тому, що в перці міститься особлива речовина – капсаїцин. Саме він надає пекучість.
Капсаїцин посилює вироблення ендорфінів – гормонів радості. Тому до гострого, згодом, можна звикнути.
До того ж капсаїцин вбиває ракові клітини. Він пригнічує мітохондрії (органічні сполуки, що виконують роль паливних баків). Фактично капсаїцин позбавляє ракові клітини енергії. Здорові клітини при цьому не страждають.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…