Статті

Чи можна приготувати варення у духовці?

Готуючи таким методом, потрібно бути максимально включеним у процес. По-перше, стежити, щоб варення не втекло з каструлі, коли воно закипає. По-друге, постійно прибирати ложкою пінку, що утворюється, і перемішувати, щоб, випадково, не пригоріло. По-третє, якщо хочеться дуже густого варення, процес може затягнутися на два і більше днів, тому що суміш вариться, потім остигає і знову вариться. І так по колу, доки не досягнете потрібної консистенції. Але нам дуже хотілося спростити процес приготування.

Пропонуємо ще один перевірений спосіб – у духовці. Підійде як електрична, і газова духовка. Варення томитиметься, а не варитиметься, тому добре закарамелізується.

У духовці можна приготувати будь-яке варення, яке раніше варили на плиті. Згодяться і газова, і електрична духовка.

  • Підготуйте ягоди або фрукти: помийте їх, витягніть кісточки. Перекладіть їх у глибоку, велику в діаметрі прямокутну форму для запікання і розподіліть так, щоб до країв залишалося 3-4 см. Якщо ви готуєте багато варення, візьміть каструлю з товстим дном та стінками, яка підходить для використання у духовці, або казанок.
  • У форму до ягод або фруктів всипте цукор та інші інгредієнти за рецептом. Наприклад, можна додати горіхи всередину розрізаних фруктів замість кісточки, яка там була.
  • Накрийте форму фольгою і поставте у розігріту до 180 градусів духовку в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву. Через 30 хвилин дістаньте варення з духовки, цукор має розтанути. Заберіть фольгу і поверніть варення у духовку.
  • Якщо хочете, щоб шматочки фруктів добре закарамелізувалися і залишилися цілими, не перемішуйте їх. Що довше варення томиться, то воно густіше.
  • Розливайте варення гарячим у стерилізовані банки і закочуйте кришками.
  • Якщо ви готуєте варення із заморожених ягід або шматочків фруктів, їх не треба розморожувати. Засипте цукром у формі й поставте у розігріту до 160 градусів духовку, накривши фольгою. Коли побачите, що інгредієнти розморозилися, заберіть фольгу і збільшіть температуру до 180 градусів.
  • Якщо хочете отримати рідке варення, засипте підготовлені фрукти або ягоди цукром, залиште на 3-5 годин, щоб вони пустили сік, потім переставте у розігріту духовку і готуйте до потрібної вам консистенції.

Новое на сайте

  • Новини

Кабачки збиратимете відрами: ефективні способи догляду від експерта

Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…

04/07/2025 22:35
  • Новини

Набагато смачніша й корисніша за магазинну: готуємо домашню «Фанту»

Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…

04/07/2025 21:55
  • Новини

Паспорти-книжечки втратять чинність: власникам зробили важливе попередження

У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…

04/07/2025 21:19
  • Новини

В Україні змінили правила отримання інвалідності – подробиці

Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.

04/07/2025 20:11
  • Новини

В Україні мають підвищити тарифи на комуналку: коли це відбудеться

Меморандум з Міжнародним валютним фондом передбачає підвищення тарифів для українців. Коли саме це відбудеться.

04/07/2025 19:13
  • Статті

Вікові доплати до пенсії після досягнення 65 років: що потрібно знати

Пенсіонерка звернулася до ПФУ за доплатою за вік, але отримала відмову. У чому причина і…

04/07/2025 17:34