Статті

Продукти, які допоможуть очистити організм від нікотину

Нікотин — сильнодіючий нейротоксин, що в малих дозах надає збуджуючу дію на психіку. Він блокує ацетилхолінові рецептори, внаслідок чого нервові та м’язові клітини починають функціонувати неправильно. Саме нікотин формує у нас саму звичку курити та частішає серцевий ритм, підвищує тиск, а разом з ним і ризик виникнення інсульту.

Сьогодні, незважаючи на всі існуючі заборони та обмеження, а також новітні дослідження, які говорять про виняткову шкоду куріння, люди все одно роблять вибір на користь тютюну. Звичайно, тютюн можна жувати або навіть нюхати, як за старих часів, але факт залишається фактом: нікотин все одно потрапить до вас у кров, незалежно від способу його вживання.

Але є продукти, які допомагають швидко очистити організм від нікотину.

Їх набирається з добрий десяток. Давайте дізнаємося, які страви слід подати на стіл, щоб стати трохи здоровішим у найближчому майбутньому.

Брокколі

У броколі величезна кількість вітамінів B5, C та B, які відповідають за регуляцію найважливіших процесів у нашому організмі. Їхній недолік може призвести до неправильної роботи життєво важливих функцій. Брокколі заповнює запас вітаміну C та підтримує необхідний рівень метаболізму. Крім того, в ній міститься ген NRF2, який захищає легені від окислювальних та запальних процесів, спровокованих курінням.

Апельсин

Апельсин – дуже потужна зброя проти нікотину. Цей фрукт сімейства цитрусових чудово заряджає організм нашим улюбленим вітаміном С і допомагає зняти стрес, який ми починаємо відчувати, відмовившись від нікотинової соски.

Шпинат

Шпинат – улюблена їжа моряка Попая. А Попай, як відомо, найсильніший чоловік у світі. Хоч і вигаданий. До речі, персонаж він дуже продуманий і шпинатом харчується явно не випадково: у рослині безліч фолієвої кислоти – водорозчинного вітаміну (B9), необхідного для імунної та кровоносної систем. Салат зі шпинату посприяє якнайшвидшому висновку нікотину з втомленого від боротьби з ним організму і повертає вам нормальний режим сну та бадьорість духу.

Імбір

Штука дуже корисна. Та ще й смачна: у всьому світі імбир з давніх-давен є улюбленою кондитерською добавкою. Крім цікавих смакових якостей, імбир славиться своєю властивістю лікувати застуду, знімаючи запалення у горлі та ротовій порожнині.

Корінь цієї рослини у народній медицині використовується майже повсюдно, навіть для схуднення. Для курців імбир хороший тим, що речовини, що містяться в ньому, допомагають знизити рівень ліпідів у крові. Це позитивно впливає на всю серцево-судинну систему людини, яка відновлюється після довгих років регулярного отруєння.

Журавлина

Як ви вже напевно здогадалися, сьогодні у нас справжній вітамінний хіт-парад. На черзі журавлина: кислота, що міститься в ній, теж допомагає якнайшвидше позбутися нікотинового рабства. Нікотин підвищує рівень цукру в крові так само, як і ці ягоди. Тому ми радимо вам замінити цигарки журавлиною. Це допоможе вам пережити синдром відміни.

Лимон

Лимон – ще один тактичний засіб боротьби зі стресом, що супроводжує відмову від куріння. Якщо ви курите, нікотин затримується в кровоносній системі в середньому до трьох днів, виявляючи руйнівну дію на вашу шкіру та імунітет. Повернути колишню бадьорість організму допоможе все той же вітамін С і сама лимонна кислота. Пийте чай з лимоном, робіть лимонад або додавайте лимон у їжу – як вам більше подобається.

Морква

Настав час згадати й інший вітамін – вітамін А. Курець регулярно виснажує його запаси – стільки разів на день, скільки підносить полум’я до кінчика сигарети. Коли рівень вітамінів А і С в організмі падає, починають гинути нервові клітини, порушується циркуляція крові та, як наслідок, нормальне функціонування мозку. Їжте моркву частіше: вважається, що бета-каротин, якого в ній дуже багато, має імуностимулюючу властивість.

Гранат

Як ви знаєте, куріння порушує серцевий ритм, ведучи до аритмії та багатьох інших неприємних наслідків. Природна прохідність судин різко погіршується, у результаті всіх клітин нашого організму починає бракувати кисню. Почистити кровоносну систему та покращити циркуляцію крові допоможе гранат. Він багатий макро- та мікроелементами: кальцієм, магнієм, калієм, марганцем та натрієм. Сік граната корисний при недокрів’ї та розладах шлунка, якими любителі піднімати нерідко страждають.

Пророщена пшениця

Потрапляючи у кров, нікотин сильно звужує судини, тиск підвищується. У результаті курці починають почуватися значно гірше, ніж здорові люди. Пророщена пшениця багата на вітамін Е, який є потужним антиоксидантом і природним імуномодулятором. Корисних властивостей цього продукту хоч греблю гати: він сприяє омолодженню та стабільній роботі всього організму.

Капуста

Існує думка, що ця сільськогосподарська культура знижує ризик виникнення онкологічних захворювань і є природним джерелом ізотіоціанатів — біологічно активних сполук, що відповідають за низку життєво важливих функцій: захист організму від бактерій, шкідливу дію іонізуючих випромінювань та розвитку ракових клітин.

Отак, друзі. Якщо ви все ще курите, кидайте негайно: це набагато простіше, ніж ви думаєте. Тож уперед, у магазин за правильними продуктами! А ще непогано б потім вирушити на пробіжку.

Новое на сайте

  • Новини

Вирощуємо ідеальний салат: 5 секретів досвідчених городників отримати смачну зелень

Нерідко листя салату на городі після його збору гірчить на смак. Щоб уникнути цього, слід…

17/05/2024 14:53
  • Статті

Технології мобільності: чому інтерес до нових смартфонів падає і чим нас здивують у найближчому майбутньому

Ось уже кілька років інтерес до індустрії смартфонів поступово знижується. Чим збираються стимулювати продажі і…

17/05/2024 14:09
  • Новини

Універсальна закуска з доступних продуктів: ніжний рулет вразить вас вишуканим смаком

Учасниця 12 сезону кулінарного шоу МастерШеф Мирослава Пекарюк поділилася цікавим рецептом крабового рулету. Його можна…

17/05/2024 13:47
  • Новини

Росія атакувала Україну 20 ударними дронами та 7 ракетами – військове зведення на 17 травня

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів і позицій, завдають окупантам відчутних втрат,…

17/05/2024 12:53
  • Новини

Штраф або відчуження майна – до якої відповідальності притягують за борги за комуналку

З моменту введення воєнного стану в Україні пеня за борги за комунальні послуги була заборонена.…

17/05/2024 12:02
  • Новини

Як довго триватимуть відключення світла в Україні – прогнози уряду та Укренерго

З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…

17/05/2024 10:59