Ягоди чорноплідної горобини та сік з них використовують для профілактики гіпертонічної хвороби та атеросклерозу. Їх використовують при гастритах зі зниженою кислотністю і захворюваннях, що супроводжуються ламкістю судин.
Пектини, що містяться у чорноплідній горобині, виводять з організму важкі метали та радіоактивні речовини, а також знищують різні види патогенних мікробів. Крім того, вони нормалізують функцію кишечника, усувають спазми і мають жовчогінний ефект.
Також чорноплідна горобина нормалізує тиск і знижує рівень холестерину, допомагає при діабеті та алергіях, підвищує імунітет. Сік або відвар з ягід аронії розширює кровоносні судини, підвищує кислотність, активізує роботу печінки та жовчного міхура.
З чорноплідної горобини готують компоти, варять варення, використовують як начинку для випікання, протирають із цукром.
З лікувальною метою готують відвар: 20 грамів плодів заливають 200 грамами окропу і настоюють 30-40 хвилин. Вживають при гіпертонії, атеросклерозі, цукровому діабеті, гломерулонефритах та алергіях по 1/2 склянки 3-4 рази на день.
При цьому потрібно знати, що ягоди аронії протипоказані при зниженому тиску, підвищеному згортанні крові, виразковій хворобі.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…