П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛітнє меню: кабачки мариновані медові

Літнє меню: кабачки мариновані медові

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачок - універсальний овоч: і смажити можна, і солити, і маринувати.

Пропонуємо вам дуже оригінальну та дуже смачну закуску з кабачків, яка чудово доповнить різноманітність літнього столу. А готується вона дуже швидко (з’їдається ще швидше)

Інгредієнти:

  • молоденькі кабачки штуки 3 (грам 400-500),
  • пучок кропу,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • оливкова (або рослинна рафінована) олія грам 60-70,
  • 2 столові ложки білого винного оцту,
  • 1 столова ложка рідкого меду,
  • чорний перець та сіль.

Спосіб приготування:

  • Кабачки миємо та обсушуємо.
  • Ріжемо їх на довгі тонкі платівки, найзручніше овочерізкою. Якщо у вас кабачки не молоденькі, мабуть, серцевину та шкірку краще не використовувати.
  • Кабачки солимо і відставляємо на півгодини вбік. Даємо їм спокійно потоваришувати з сіллю і пустити сльозу.
  • Кріп дрібно ріжемо.
  • Часник пропускаємо через прес, або трьом на дрібній тертці.
  • В окремій піалці з’єднуємо часник, олію, перець, оцет та мед. Все добре перемішуємо.
  • З кабачків зливаємо весь сік, який з’явився в процесі відстоювання осторонь, засипаємо кропом і заливаємо маринадом.
  • Все перемішуємо та прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Якщо за цей час іноді помішуватимемо – взагалі чудово!

Через 2 години можна їсти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні