Великі сливи краще сушити, розрізавши на половинки та видаливши кісточки. Середні та дрібні плоди сушать повністю, з кісточкою. Для отримання 1 кг чорносливу потрібно близько 4,5 кг свіжих слив.
Звичайно, оптимальний варіант для сушіння сливи – спеціальна електросушарка. Однак, якщо її немає, то підійде і звичайна духовка. Головне – слідувати перевіреним рекомендаціям:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які сорти сливи підходять для приготування чорносливу.
Яскравий різнобарвний болгарський перець не просто прикрашає страви, а працює як натуральні ліки. Дізнайтеся, чим…
Українці, крім пенсій, можуть отримувати ще й різні доплати, серед яких одна викликає найбільшу кількість…
19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?
Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.
Як виростити гриби на балконі чи в погребі? Отримайте гарний урожай за 3 місяці без…
Золотисті баклажани з часником і зеленню без гіркоти. Головний секрет ароматної страви.