Запікають у рукаві майже всі продукти – рибу, м’ясо, птицю, овочі.
По суті, рукав – це рулон термостійкої та двошарової плівки з кріпленням у вигляді кліпси, яка фіксує краї.
Рекомендації з запікання в рукаві
1. Для початку з рулону потрібно відмотати потрібну кількість плівки, залишивши в запасі з кожної зі сторін по 8-10 см, що потрібно для захоплення країв кліпсами.
2. Після того, як продукт поміщається в рукав, кінці затискають кліпсою, кладуть на лист і відправляють в заздалегідь прогріту духовку.
3. Не використовуйте режим конвекції, інакше плівка швидко розплавиться і страва буде зіпсована.
4. Також зауважте, що в пакеті є невеликі отвори, через які виходить зайва пара. Вони повинні бути зверху, інакше під тиском пакет порветься. Якщо ви виявили, що таких отворів немає, їх легко зробити за допомогою зубочистки чи ножа.
5. Якщо продукт готовий, але хочеться отримати рум’яну скоринку, можна акуратно зняти кліпсу з одного краю або розрізати рукав ножицями.
6. Запікати в рукаві можна за температури не більше 200 градусів. У середньому оптимальним температурним режимом можна вважати 160-180 градусів. Коли страва готова, відкривати пакет потрібно обережно, тому що всередині знаходиться гаряча пара.
ДО ВІДОМОСТІ. Запікання в рукаві вигідно відрізняється від запікання у фользі, оскільки з рукава м’ясний сік не витече, що вбереже страву від висихання, а господиню – від відмивання дека.
Крім того, крізь рукав видно продукт і можна контролювати ступінь його готовності.