Статті

Чому дітям важливо проводити час на природі?

А якщо відвідати дитячий табір на Закарпатті, також можна покращити соціальні відносини, навички спілкування та навіть знання іноземних мов.

Сьогодні модно віддавати дітей до різних літніх таборів. Наприклад, орієнтовані працювати з комп’ютерами, комплекси з басейнами чи іншими атракціонами. Якщо ваша дитина сидить за комп’ютером майже цілий день, найрозумніше організувати йому поїздку в табір, який знаходиться десь у глибині лісу. Наприклад, у таборі від https://izki.ua/ru/ у Карпатах діти максимально проводять час на природі, стають самостійнішими та розвивають свої творчі здібності.

Чи дійсно така корисна природа?

Природа позитивно впливає і на гіперактивних дітей, заспокоюючи їх і допомагає розслабитися всій родині. Якщо діти мало або зовсім не виїжджають на природу, вони можуть знизити імунітет. А малорухливий спосіб життя взагалі сприяє ожирінню.

Лікарі виявили, що у пацієнтів, у яких лікарняні вікна були звернені до дерев у парку, процес загоєння ран протікав набагато швидше. У порівнянні з тими, у кого вікна не були орієнтовані таким чином. Також проводилися дослідження, пов’язані з вимірюванням рівня стресу у населення. Що далі випробувані жили від зелені, то вище в них рівень гормону стресу кортизолу.

На думку деяких психологів, діти виявляють природний інтерес до природи з раннього віку. І тому цей інтерес потрібно лише розвивати та підтримувати. Саме в дошкільному віці діти дуже допитливі і сприймають природу як середовище, що надихає. Вони можуть грати в ній абсолютно самостійно, не залучаючи до цього дорослих.

Коли діти з раннього віку пов’язані з природою, вони сприймають її як природну частину свого життя, таку, як їжа і сон. Якщо ви не дозволяєте дитині залишатися на природі в достатній кількості, пізніше вона видасться їй нудною.

Що робити?

Не завжди у місці проживання є швидкий доступ до природи. Бажано забезпечити контакт із дітьми хоча б у літніх таборах, як «Ізки», школах на відкритому повітрі, сімейних поїздках, відвідин туристичних клубів та інших.

Для здорового розвитку та щасливого дитинства необхідно, щоб діти у певному віці вміли хоч щось із цього:

  • розбивати табір у дикій природі,
  • лазити по деревах,
  • ловити рибу,
  • будувати греблю на струмку,
  • збирати ягоди та гриби.

Саме лісові табори пропонують це дітям, і під час цих занять можна на якийсь час забути про мобільні телефони та комп’ютери. Деякі діти сидять за комп’ютерами по 6-8 годин на день. Це може бути складно прийняти, але такі є реалії. Однак виявляється, що чим більше дитина перебуває у віртуальному світі, тим менш привабливою здається їй реальна. Він стає апатичним і відчуває нудьгу.

Організуйте дітям відпочинок на Закарпатті у таборі «Ізки», щоб вони змогли провести більше часу на природі – з користю та задоволенням.

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 7 травня – що не можна робити у Світлий вівторок та чому потрібно відчинити вікна

7 травня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби із астмою. Вшановують пам'ять мученика Акакія та…

07/05/2024 06:30
  • Новини

Ніжне та розсипчасте печиво «Трюфель» на яєчних жовтках – незаслужено забутий рецепт

Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти…

07/05/2024 05:26
  • Статті

Ефективне видалення відходів: вибір та ціни на насоси для септиків та вигрібних ям

Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…

06/05/2024 23:23
  • Новини

Незвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете про шкідників

Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…

06/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 7 травня

7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…

06/05/2024 22:18
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 травня

Чи варто очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

06/05/2024 21:43