Більшість сімей напої під час їжі – нормальне явище. Не кожна людина замислюється про правильний раціон до того, як організм починає збоїти в роботі.
- Запиваючи їжу, ви збуджуєте почуття голоду, скорочуючи цим перебування їжі у шлунку.
- Якщо ви маєте звичку запивати жирну їжу холодними напоями, це призводить практично до повної зупинки травної системи – при зниженні температури, яку дають холодні напої, жир застигає прямо у шлунку. Винятком може бути суха їжа, яку можна запивати невеликою кількістю води.
- У жодному разі не можна запивати їжу такими напоями: газуванням, солодким соком, чаєм, кисломолочними напоями (дієтологи вважають їх повноцінною їжею, а не напоями).
- Винятком є лише сухе вино, яке стимулює процес травлення та допомагає засвоїтися їжі.
- Пити напої можна не раніше, ніж через 40-60 хвилин після їжі та за 30 хвилин до.