Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКоли допоможе сік подорожника?

Коли допоможе сік подорожника?

Этот материал также доступен на русском языке
Сік зі свіжого листя подорожника ефективний при хронічних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки з нормальною або зниженою кислотністю шлункового соку.

При вживанні соку з листя подорожника відзначається зменшення або зникнення болю та диспепсичних явищ, поліпшення апетиту. Сік подорожника зменшує біль і запобігає набряку при укусі бджіл, ос, змій. П’ють сік подорожника при бронхіальній астмі, бронхіті, кашлюку, малярії, використовують для полоскання горла.

Як вживати?

1. Від кашлю. Подорожник застосовується як протизапальний та відхаркувальний засіб при кашлюку, астмі, бронхіті, туберкульозі легень. Застосовувати по 1 чайній ложці соку перед їдою.

2. При хворобах шлунка, хронічній дизентерії. Потрібно змішати рівні обсяги соку свіжозібраного листя подорожника великого і трави подорожника блошиного. Вживають по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15–20 хвилин до їди, розводячи в 1/4 склянки води, протягом 30 днів. Вживати при анацидних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки без підвищеної кислотності, хронічних колітах.

3. Сік подорожника із медом для шлунка. Корисний при кровотечах, проносах, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки (при нормальній та зниженій кислотності), захворюваннях та здутті кишечника. 1-2 столові ложки соку і 1 столову ложку меду розводять у склянці води кімнатної температури, п’ють 4 рази на день до їди, курс – 30 днів.

Як приготувати?

Сік подорожника віджимають із свіжого листя, заготовленого з травня по вересень.

Листя з частиною черешка промивають у холодній воді (дають воді стекти), ошпарюють окропом, пропускають через м’ясорубку і віджимають через щільну тканину. Якщо сік вийшов густим, його розводять водою (1:1). Кип’ятять 1-3 хвилини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні