Статті

Як пекуча бур’яна кропива зцілить зір і допоможе при цукровому діабеті

Кропива має безліч цілющих властивостей. Серед основних виділяють здатність зупиняти кров, сечогінну та жовчогінну дію, зняття запальних процесів, прискорення відновлення слизових оболонок органів ШКТ, нормалізацію менструацій та ін. На Заході кропиву використовують для лікування пухлинних захворювань. Також визначено, що кропива має відхаркувальну дію та знімає судоми.

Крапива допомагає при слабкому зорі

При зниженні зору, особливо у похилому віці, рекомендуються супи з молодої кропиви. Зір значно покращиться.

Можна готувати настій із листя та стебел кропиви: 1 столова ложка сухої подрібненої кропиви на склянку окропу. Настояти 1:00. Пити 1/3 склянки 3 десь у день.

ВАЖЛИВО! Препарати кропиви протипоказані при підвищеній згортання крові, гіпертонікам, хворим на атеросклероз, а також не слід застосовувати при кровотечах, викликаних кістою або поліпами матки та її придатків.

Як кропива зменшить цукор

Кропива містить секретин, який стимулює утворення інсуліну і цим веде до зниження кількості цукру в крові.

Найбільші цілющі властивості має кропива дводомна, тому краще застосовувати саме цей вид трави.

Рецепти діабету

Рецепт 1

Для приготування кропив’яного настою 3 столові ложки подрібненої зелені закладають у термос, заливають двома склянками окропу і залишають на 2 години. Настій приймають до їди по півсклянки тричі на добу.

Рецепт 2

Для приготування відвару 1 столову ложку сухого коріння кропиви дводомної заливають двома склянками холодної води і залишають у кімнатних умовах на 12 годин. Потім воду зливають, заливають свіжу та ставлять на малий вогонь. Відвар томлять протягом 10 хвилин, знімають із конфорки та остуджують. Випивають його протягом дня невеликими порціями.

Рецепт 3

Змішати
4 столові ложки листя кропиви дводомної,
4 столові ложки листя чорниці звичайної,
4 столові ложки плодів шипшини звичайного,
4 столові ложки квіток вівса,
3 столові ложки коріння лопуха великого,
2 столові ложки коріння кульбаби звичайної.

2 столові ложки суміші заливають 2 склянками гарячої води, на водяній бані доводять до кипіння та настоюють 1-2 години. Настій приймають теплим по 1 склянці за 20-30 хв до їди. Курс – 1-2 місяці, потім роблять невелику перерву.

Новое на сайте

  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30
  • Новини

В Укренерго пояснили, в яких регіонах найважча ситуація з електропостачанням

Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.

20/11/2025 19:30
  • Новини

Які зарплати влаштовують українців у 2025 році: нові дані ринку праці

Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.

20/11/2025 18:30