Селен – один із найважливіших елементів, який допомагає правильно працювати нашому організму. Він необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози і навіть сприяє засвоєнню йоду. Крім того, селен попереджає розвиток пухлин, допомагає роботі імунітету та серцево-судинної системи.
Селен – один з головних захисників клітин нашого організму. Ми отримуємо цей мікроелемент з їжею, тому при неправильному харчуванні виникає нестача селену. До дефіциту селену можуть призводити також шлунково-кишкові захворювання, куріння та стреси.
При кулінарній обробці м'ясо, овочі та молоко втрачають більшу частину селену. А ось при приготуванні страв із борошна та круп він зберігається майже повністю. Саме це робить хліб та каші джерелом цього корисного мікроелемента. Поповнити запаси селену в організмі також допоможуть овес, горох, нежирне м'ясо, сир, буряк, яйця, горіхи, свіжа зелень.
До речі, потрібно знати, що дефіцит селену не проявляється жодними симптомами, проте якщо у вас гіпотеріоз, проблеми із серцем або травленням, онкологічні захворювання або проблеми з волоссям, потрібно звернути увагу на своє харчування.
Важливо: препарати селену не можна вживати безконтрольно, лише за призначенням лікаря.
В Україні є кілька областей, ґрунти яких бідні на селен, і це потрібно враховувати, складаючи сімейне меню. Це – Хмельницька, Вінницька, Київська, Луганська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська області та Крим.
Чому пенсіонери можуть залишитись без підвищення пенсійних виплат протягом кількох років. Експерт назвав причину.
1 травня в Україні святкують Міжнародний день праці, День глобального кохання та Міжнародний день соняшника.…
Салати – це обов'язкова складова святкового меню, хоча чому не порадувати себе смачним салатом у…
Бур'яни з'являються на наших ділянках разом із культурними рослинами, а іноді й раніше. До яких…
1 травня очікується сонячна погода без опадів у всій Україні.
Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?