П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДієтолог пояснив, чому сало є захисником імунітету

Дієтолог пояснив, чому сало є захисником імунітету

Этот материал также доступен на русском языке
Ряд натуральних продуктів підтримують імунітет на високому рівні, у тому числі – сало.

Дієтолог розповів, чому саме цей продукт є захисником імунітету

Смачний захист імунітету

Зміцнювати імунітет потрібно всім незалежно від наявності хронічних хвороб та інших проблем зі здоров’ям. Така думка вітчизняних та зарубіжних медиків. Єдині вони і щодо того, що найкращим постачальником вітамінів та мінералів є не синтетичні препарати з аптек, а натуральні продукти – фрукти, овочі, м’ясо, риба.

Нещодавно лікарі з’ясували, що сало може претендувати на звання чудового захисника імунітету. Цей продукт чудовий тим, що включає цілий комплекс корисних компонентів: для шкіри, судин і навіть роботи мозку.

Кладезь вітамінів

За словами дієтолога Андрія Захарова, сало містить кислоту омега-6. Вона вкрай благотворно впливає на красу та здоров’я шкіри: робить її більш гладкою, еластичною та зволоженою. Крім того, саме вона допомагає швидше гоїтися ранкам і прищикам.

Жиророзчинні вітаміни A, D та E, що містяться в салі, є життєво важливими мікронутрієнтами, необхідними для нормальної роботи клітин. Незамінні ці речовини й у метаболізму білків, жирів, вуглеводів і електролітів, роботи різних ферментних систем організму, окислювально-відновних процесів, згортання крові, зростання та розвитку.

Щоб добре «підзаправити» організм корисними речовинами, дієтолог радить їсти сало по 30 грамів щодня. І краще – зранку. Тоді і користь буде максимальною і для постаті зовсім не страшно.

Що буде, якщо не слухати лікарів?

За словами медика, люди, які не люблять і не їдять регулярно сало, частіше хворіють на респіраторні захворювання та отримують ускладнення на органи дихання.

Саме жир забезпечує кисневий обмін та відповідає за нашу здатність дихати. Тому якщо не вживати тваринний жир, рано чи пізно це призведе до проблем із диханням, каже експерт.

Людям, які зайняті переважно розумовою працею, також необхідно їсти сало: складні вуглеводи та жири допоможуть підвищити інтелектуальну активність. Тому можна сформувати нову сімейну традицію: перед важливим іспитом чи зустріччю обов’язково є шматочок хліба із салом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні