Солодка та ароматна рубіново-червона ягода не дає спокою дієтологам. Низка досліджень показала, що малина володіє багатьма перевагами, серед яких боротьба із зайвою вагою та діабетом.
Покращує роботу мозку
Завдяки антиоксидантам малина допомагає уникнути вікових погіршень пам’яті, перешкоджає загибелі клітин через токсини, що утворюються при вживанні алкоголю. Крім того, ця ягода сприяє зростанню нових нервових клітин у головному мозку.
Харчові волокна та поліфеноли в малині допомагають знижувати рівень цукру в крові, запобігають його різким стрибкам.
Якщо регулярно, потроху їсти малину, можна підтримати здоров’я серця. Дослідження підтвердили, що вживання цієї ягоди знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань, запобігає накопиченню тромбоцитів та знижує кров’яний тиск.
Ця ягода чудовий вибір для тих, хто стежить за фігурою. Досліди показали, що тварини, які їли жирну їжу і при цьому отримували високі дози кетонів малини, набирали менше ваги, ніж ті, що обходилися без допомоги малини.
Малина показала свою ефективність у профілактиці та боротьбі з артритом. Доведено, що екстракт ягоди зменшує ризик розвитку артриту, полегшує його перебіг, пухлини та руйнування суглобів.
Малина багата на вітамін С, який діє як антиоксидант, бореться з вільними радикалами, покращує вироблення колагену і нейтралізує негативний вплив сонця на шкіру.
Якщо у вас є можливість, ваша ділянка не знаходиться в зоні активних бойових дій, обов’язково посадіть пару кущиків малини, тим більше зараз саме час зайнятися посадкою.
Якщо у вашій сім’ї є алергіки, робіть ставку на жовті сорти, вони не менш корисні за червоні ягіди.
Джерело: storinka.com.ua
Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?
У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…
Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…
Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…
Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…
Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…