Тому люди з шлунковими проблемами, діабетом, онкологічними хворобами і ті, хто одужує від хвороби, можуть не дотримуватися дієти, але повинні пам’ятати про очищення душі, позбавлення від пороків і шкідливих звичок.
Ми пропонуємо вам кілька рецептів страв без м’яса, які допоможуть урізноманітнити ваше меню і не потребуватимуть багато часу на приготування.
Картопля – 3-4 штуки, гриби – 600 грамів, мариновані огірки – 4 штуки, часник – 1 зубчик, зелена цибуля – 1 пучок, сіль.
Для заправки: гірчиця в зернах – 1 столова ложка, лимонний сік – 1 столова ложка, оливкова олія – 4 столові ложки, перець, дрібка солодкої паприки.
Варити картоплю в мундирі або запікати в духовці у фользі, очистити і нарізати середніми шматочками. У сковороду налити олію, покласти очищений і подрібнений зубчик часнику. Коли він почне смажитися, приберіть його і додайте гриби, нарізані середніми шматочками, і обсмажте їх на сильному вогні протягом кількох хвилин. Приправте сіллю та перцем. Огірки розріжте навпіл поздовжньо і наріжте тонкими скибочками. Дрібно наріжте зелену цибулю. Змішайте теплі гриби, зелену цибулю, картоплю і огірки.
Для заправки змішайте гірчицю з лимонним соком, приправте сіллю, перцем, паприкою і влийте олію. Добре збийте суміш вилкою, заправте салат і дайте йому настоятися 10 хвилин.
Рис (бажано коричневий) – 150 грамів, цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., зелений горох (можна заморожений або консервований) – 100 грамів, солодкий червоний перець – 1 шт., соєвий соус – 1 столова ложка, часник – 1 зубчик, олія, сіль, перець.
Цибулю наріжте півкільцями, натріть моркву і все обсмажте. Додайте нарізаний перець і зелений горох. Приправте сіллю, перцем, часником і продовжуйте смажити овочі ще 2-3 хвилини. Влийте соєвий соус, перемішайте і вимкніть вогонь. Відваріть рис до готовності, покладіть на сковороду з овочами і добре перемішайте.
Листя зеленої капусти – 200 грамів, оливкова олія – 2 столові ложки, часник – 1 зубчик, сухі дріжджі – 3,5 грама, борошно – 1,5 склянки, сіль.
Виріжте з листя капусти жорсткі і великі прожилки, а саме листя наріжте тонкими короткими смужками. На сковорідку налийте олію, покладіть очищений цілий зубчик часнику, капусту і обсмажуйте 7-10 хвилин.
Розведіть дріжджі в 2/3 склянки теплої води, змішайте борошно з сіллю і замісіть тісто. Добре вимісіть його, потім додайте капусту і трохи вимісіть ще. Викладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на півтори години.
Посипте дошку кукурудзяним борошном або манною крупою і розкотіть із тіста ковбаску діаметром три сантиметри. Розріжте її на шматки по 2-3 сантиметри, викладіть на деко, накрите пергаментом, і дайте тісту постояти в теплому місці ще півгодини. Запікайте булочки в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез за 5 хвилин.
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…