П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаПенсійна справаДе дізнатися про індексацію пенсії? 

Де дізнатися про індексацію пенсії? 

Этот материал также доступен на русском языке
З 11,1 мільйона пенсіонерів надбавку отримали 7,9 мільйона громадян.

«Прошу пояснити, чому мені при проведенні індексації в березні не підвищили пенсію? З усіма добавками отримую 3716 гривень. Мені 83 роки. Стаж – 50 років. Належу до дітей війни, маю статус почесного донора.

Олександра Єлсукова, м. Дніпро»

Як ми вже писали, пенсію в березні проіндексували далеко не усім. З 11,1 мільйона пенсіонерів надбавку отримали 7,9 мільйона громадян. Декому додали всього по 100 гривень. У когось пенсію перерахували, але за фактом вона не підвищилася. Наприклад, розмір однієї доплати збільшився, а другої – зменшився. Про це ми докладно писали ще напередодні березневого підвищення.

Може позначатися і вид пенсії. Наприклад, не індексували пенсію держслужбовцям, науковцям, військовим. Про те, чому пенсію вам в березні не збільшили, краще все-таки дізнатися в місцевому Пенсійному фонді – там є всі дані про вид та складові пенсії. Приходити зараз до Пенсійного фонду не обов’язково. Можна написати листа так само, як і до нас в редакцію, або зателефонувати.

***

Як ми розуміємо, ви живете в Центральному районі Дніпра. Зараз управління Пенсійного фонду цього району розташоване, як і раніше, за адресою: 49000, м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, 17. Тільки тепер це називається: Сервісний центр – Відділ обслуговування громадян №2. Зателефонувати туди можна за номерами: + 38 (096) 811-57-05 з мобільного або (056) 722-02-44 з міського телефону.  

Також можна написати листа до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області за адресою: 49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 26. Мобільний номер гарячої лінії обласного управління: +38 (067) 195-53-51.

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні