Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВибираємо квіти для балкону

Вибираємо квіти для балкону

Этот материал также доступен на русском языке
Квіти хочеться вирощувати не лише на дачі, але й на балконі, аби щоранку милуватися красою.

Найпопулярнішою рослиною для балконів є пеларгонія. Її пишні суцвіття з візерунчастими листям прикрашають балкони з квітня до перших заморозків.

На балконі, де панує півтінь, добре будуть рости і квітнути петунія, бегонія, лобелія. Якщо балкон з північного боку, то можна посадити плющ, а поруч поставити горщики з квітами, які вже розквітли.

Гарний вигляд матиме на балконі або терасі хлорофітум. Його довге обвисле листя у смужку відоме всім любителям кімнатних рослин. Його непогано скомбінувати з літніми квітами або розмістити окремо. У балконний ящик рослину можна поставити разом з горщиком, а восени перенести до квартири. Гарний вигляд має хлорофітум і в ампельних кашпо. Але тоді потрібно уважно стежити, щоб не пересихала земля.

Експериментувати можна не лише з традиційними кімнатними рослинами, але і з цибулинними та однорічними квітами. На балконі гарний вигляд матимуть різновиди кучерявої настурції. Вони дають довгі, добре розгалужені пагони з великим листям і яскравими квітками, які видно здалеку. Квітне настурція з липня до заморозків. Любить тихі безвітряні місця.

Чудові різнокольорові квіточки має запашний горошок. Він любить тепло та сонце і витримує весняні заморозки до мінус 5. Не любить тільки сильну спеку, суху землю та протяги. Садять запашний горошок у квітні, відразу на постійне місце.

Досить популярні для балконного вирощування і братки. Вони невибагливі до освітлення, при легкому затіненні навіть довше квітнуть. Люблять пухкий суглинний ґрунт. Поливати їх потрібно часто.

Розкішним буде і квітучий дельфініум у просторій посудині з хорошим зливом. Зазвичай він квітне у червні-липні. Але можна змусити його квінути повторно, восени: потрібно обрізати рослину, що відцвіла, на 10 см, а потім полити і підживити. Радимо не ставити на сонце рослини в темних горщиках. У них швидко перегрівається земля, а це шкідливо для кореневої системи.

До речі, на балконі в посудинах і контейнерах непогано ростуть зелені салати. Саджати їх можна ціле літо й навіть на початку осені. У надто спекотні дні посіви краще притіняти за допомогою парасольки.

Раніше ми розповідали, що у Волинській області цвітуть рідкісні рослини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні