Ароматна фарширована риба по-одеськи давно стала символом домашніх свят і родинних застіль. Спробуйте приготувати її за цим рецептом — усі гості будуть у захваті!
Раніше ми розповідали, як приготувати новорічну закуску у вигляді ялинок.
Інгредієнти
- короп — 1 шт. (близько 3 кг)
- яйце — 2 шт.
- цибуля — 2 шт.
- морква — 2 шт.
- кефір — 100 г
- черствий хліб — 4 скибки
- суміш перців
- спеції до риби
- сіль
Для соусу:
- сметана — 50 г
- гірчиця — 2 ч. ложки
- сіль
- цукор
- перець
- зубчик часнику
Приготування
- Обробляємо коропа: чистимо від луски, видаляємо зябра, випатровуємо. Підрізаємо основну кістку біля голови та хвоста так, щоб не пошкодити шкіру. Робимо неглибокі надрізи, обережно відокремлюємо шкіру від тушки. Відокремлюємо філе від кістки й перекручуємо його через м’ясорубку.
- Черству булку замочуємо в кефірі.
- Потім ретельно відтискаємо й додаємо у рибний фарш. Вбиваємо яйця. Чищену цибулю подрібнюємо кубиками, підготовлену моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії цибулю до прозорості, після цього додаємо моркву, солимо, перчимо за смаком і хвилин через п’ять відставляємо сковорідку.
- Коли смажені овочі охолонуть, додаємо їх у фарш. Усе солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо й відбиваємо масу.
- Наповнюємо нею рибу й зашиваємо нитками.
- Фольгою встеляємо деко, трохи збризкуємо її олією та викладаємо рибину нитками донизу.
- Готуємо сметанно-гірчичний соус: змішуємо всі інгредієнти. Рясно змащуємо соусом коропа.
Вас також можуть зацікавити новини:









