Ключові тези:
- Картопля швидко псується при неправильному зберіганні, тому важливо дотримуватися правил “добросусідства”.
- Також для тривалого зберігання варто підтримувати правильну температуру та рівень вологості.
При неправильному зберіганні картопля швидко в’яне і стає не такою смачною. Щоб цього не сталося, окрім правильного температурного режиму, потрібно дотримуватися кількох простих правил, які допоможуть зберегти врожай якомога довше. Розповідаємо.
Раніше ми розповідали, яким сортам картоплі варто віддати перевагу при висаджуванні.
Як зберегти картоплю до весни
Щоб картопля пролежала свіжою аж до весни, не гнила та не проростала, не розміщайте всі овочі та фрукти хаотично — дотримуйтесь простих правил “добросусідства”.
Так, у жодному разі не можна зберігати поруч картоплю і цибулю. Оскільки цибуля виділяє етилен, він пришвидшує достигання плодів. Внаслідок цього картопля швидше проростає і псується.
Натомість експерти радять зберігати картоплю біля буряка. Цей овоч здатен витягувати зайву вологу, завдяки чому картопля довше залишатиметься свіжою, без гнилі та проростання.
Які ще умови потрібні для зберігання картоплі
Для довготривалого зберігання картоплі експерти радять розміщувати її в затемненому приміщенні: льоху, підвалі, на лоджіях, балконах, у холодильнику.
Оптимальна температура для зберігання — + 2-4 ° C, рівень во логості —75-90%.
Для закладки на зберігання до весни варто використовувати тільки середні та пізні сорти.
Читайте також:









