Домашній твердий сир з кропом і червоним перцем: простий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

твердий сир з кропом
Усього кілька простих інгредієнтів — і ви можете зробити ароматний твердий сир вдома навіть без спеціального обладнання.

Цей рецепт дозволяє швидко створити власний домашній сир із насиченим пряним смаком. Готується дуже легко, а смак перевершить магазинні варіанти.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні сирні палички.

Інгредієнти

  • пастеризоване молоко — 2 л
  • кисле молоко — 500 мл
  • яйця — 4 шт.
  • сіль — 1 неповна чайна ложка
  • червоний солодкий перець (свіжий)
  • кріп (свіжий або сушений)

Приготування

  1. Пів літра пастеризованого молока заквашуємо. Це робимо, залишаючи його при кімнатній температурі на 2–3 доби. Щоб прискорити процес, молоко нагріваємо до приблизно 40°C, додаємо ложку кефіру і залишаємо для заквашування — через добу отримуємо кисле молоко.
  2. В окремій каструлі 1,5 літра молока доводимо до кипіння. Тим часом 4 яйця збиваємо з підготовленим кислим молоком до однорідної консистенції, подібної до сметани.
  3. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Поступово, постійно помішуючи, вводимо кисло-яєчну суміш. Через 7–10 хвилин суміш розділяється: утворюється сирна маса та прозора жовтувата сироватка.
  4. Отриману масу викладаємо на сито або друшляк, застелений марлею, та даємо рідині стекти. У цей час нарізаємо дрібно перець та подрібнюємо кріп. Додаємо їх до сирної маси разом із сіллю й ретельно перемішуємо.
  5. Коли рідина стече і маса стане густою, сир перекладаємо у форму, утрамбовуємо, зверху ставимо вантаж. Залишаємо під пресом на 8–10 годин.
  6. Готовий сир виймаємо, натираємо сіллю, загортаємо у плівку або пакет і прибираємо в холодильник на 1–2 години. Це допомагає уникнути обвітрювання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?