Ключові тези:
- Чорний чай містить флавоноїди, які покращують роботу серця, регулюють рівень цукру та зміцнюють мікробіом.
- Дві чашки чаю на день підвищують концентрацію, підтримують імунітет і сприяють гідратації.
Згідно з дослідженням 2025 року, вживання більшої кількості продуктів, багатих на флавоноїди може покращити роботу серця і знизити ризик розвитку хронічних захворювань на 6-20%. Таку сполуку містить, зокрема, чорний чай.
Раніше ми розповідали, що корисніше пити зранку: чай чи каву.
Як розповіла дієтологиня Джеймі Адамс, флавоноїди мають антиоксидантні властивості, завдяки яким знешкоджують вільні радикали в організмі та ефективно борються із пошкодженням клітин.
Саме тому вживання чорно чаю має кілька корисних властивостей.
Покращення здоров’я серця
За словами експертів, усього дві чашки на день забезпечують організм 400-600 міліграмами флаван-3-олів, що є рекомендованою добовою нормою для підтримки здоров’я серця. Ці рослинні сполуки сприяють підтримці здорового рівня холестерину та регуляції артеріального тиску, підтримуючи таким чином роботу серця.
Регулювання рівня цукру в крові
Чорний чай сприяє регуляції рівня цукру в крові та профілактиці діабету 2 типу.
Підтримання здоров’я кишківника
Відповідно до дослідження 2023 року, вживання чорного чаю поліпшує мікрофлору кишківника, підтримуючи здоров’я травної системи й мікробіома, включно з імунітетом і здоров’ям мозку.
Покращення концентрації уваги та пильності
Завдяки амінокислоті L-теанін чорний чай підвищує пильність і когнітивні здібності.
Покращення гідратації
Вживання чорного чаю поповнює запаси рідини в організмі при помірному вживанні. Отримана від чаю рідина зазвичай переважує будь-який легкий сечогінний ефект кофеїну.
Джерело: Realsimple
Вас також можуть зацікавити новини:








