Ключові тези:
- Білий наліт на шоколаді виникає через коливання температури, а не через псування.
- Такий шоколад безпечний і придатний до вживання, підтверджують шоколатьє.
Часом, зірвавши обгортку з шоколаду, виявляється, що він неапетитний білий наліт. Розповідаємо, що це таке та чи можна їсти такий шоколад.
Як розповіла професійна шоколатьє Енн Вольф для видання martha stewart, побачивши білий наліт на шоколаді, хвилюватися не варто.
Раніше ми розповідали, що корисніше пити зранку: чай чи каву.
І хоча професійні шоколатьє називають такий шоколад “цвілим”, це не означає, що його не можна вживати. Такий шоколад не зіпсувався – він просто зберігався не при тій температурі, що потрібно.
Втім, як запевняє Енн Вольф, шоколад з білим нальотом цілком можна вживати.
Під час виготовлення шоколад темперують – це процес ретельного нагрівання, охолодження та перемішування шоколаду, аби його жирові кристали вирівнялися належним чином.
Якщо зробити процедуру правильно, шоколад отримує глянцевий блиск, чіткий “тріск” при ламанні та текстуру, яка залишається твердою та гладкою при кімнатній температурі.
Втім, якщо шоколад довго знаходився при неправильній температурі під час перевезення чи зберігання, а особливо якщо вона коливалася, шоколад виходить зі стабільного стану, що спричиняє вихід кристалів жиру або ж кристалізацію цукру і його вихід на поверхню. У результаті й з’являється наліт білого кольору, жирний на дотик.
Але переживати не слід – білий наліт жодним чином не вливає на безпеку чи смак продукту. Тож спокійно вживайте такий шоколад.
Вас також можуть зацікавити новини:







