Ключові тези:
- Цибуля викликає сльози через сірковмісні речовини, які найсильніше концентруються в кореневій частині й подразнюють очі під час нарізання.
- Якщо не зрізати та не пошкоджувати корінець на початку, виділення цих речовин буде меншим — а отже, і сліз теж.
Цибуля — інгредієнт багатьох страв, які ми їмо щодня. Але, на жаль, часто при нарізанні вона надто подразнює очі, стаючи причиною сліз. Втім, зовсім необов’язково страждати під час приготування їжі — ділимося ефективними методами, які вбережуть вас від сліз під час нарізання цибулі.
Раніше ми розповідали, як легко зняти шкірку з гарбуза.
Отже цибуля викликає сльози через речовини, що виділяються при розрізанні її клітин. Ці сірковмісні сполуки подразнюють наші очі й викликають сльози.
Ці речовини рівномірно не розташовані по всій цибулині, а концентруються саме в кореневій частині. Тому чим сильніше ушкоджується вона, тим активніше виділяються дратівливі для очей з’єднання.
Тому, якщо не зрізати нижню частину цибулі з корінцем на самому початку. як зазвичай це роблять, і по можливості не торкатися цієї частини, концентрація дратівливих речовин залишиться нижчою, а, отже, сліз буде менше.
Користуючись таким простим лайфхаком, ви зробите приготування їжі з цибулею значно комфортнішим і приємнішим.
Читайте також:








