Повітряна сирна маса, солодкі сухофрукти та ніжне тісто — цей пиріг точно підкорить рідних і гостей. А готується просто й швидко — переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як за 15 хвилин приготувати яблучний пиріг з лаваша.
Інгредієнти
Для тіста:
- жовтки – 5 шт.
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- цукрова пудра – 120 г
- розм’якшене вершкове масло – 200 г
- сметана – 1 ст. л.
- борошно – 480 г
- розпушувач – 2 ч. л.
- дрібка солі
- какао – 1 ст. л
Для сирної маси
- білки – 8 шт.
- дрібка солі
- жовтки – 3 шт.
- цукор – 200 г
- кисломолочний сир – 1 кг
- пудинга – 80 г
- какао – 2 ст. л.
Додатково
- чорний шоколад – 200 г
- родзинки – 100-150 г
- курага – 200 г
- в’ялена журавлина – 125 г
Приготування
-
Розбийте у глибоку миску жовтки, додайте ванільний цукор, цукрову пудру, збийте міксером до світлої маси.
-
Додайте розм’якшене масло та сметану, перемішайте міксером.
-
Просійте разом борошно, розпушувач та сіль, замісіть тісто.
-
Поділіть тісто на три рівні частини, до однієї додайте какао і замісіть шоколадне тісто.
-
Заверніть усі три частини у харчову плівку й відправте у холодильник на 30 хвилин.
-
Форму для випікання 23 на 33 см застеліть пергаментом. Візьміть один шматочок світлого тіста і розподіліть руками по формі. Наріжте на більші шматочки чорний шоколад, викладіть на тісто. Зверху покладіть шоколадне тісто, яке порвіть руками на кусочки. Поставте форму у холодильник.
-
Для приготування сирної маси розбийте у глибоку миску яєчні білки, додайте солі та збийте міксером до утворення стабільних піків.
-
Окремо збийте міксером жовтки з цукром 2 хвилини.
-
Перемеліть сирну масу і додайте до жовтків, замісіть міксером. Додайте пудинг, перемішайте міксером.
-
Додайте частинами збиті білки та акуратно перемішайте лопаткою.
-
Сухофрукти промийте кип’ятком та просушіть паперовими рушниками. Поділіть сирну масу на дві рівні частини, до першої частини додайте сухофрукти, а до другої — какао. Добре перемішайте.
-
У форму викладіть сирну масу з сухофруктами, потім сирну масу з какао. Останній шматок світлого тіста також викладіть кусочками, які порвіть руками. Випікайте у розігрітій духовці до 175 градусіводну1 годину. Одразу з духовки не виймайте, відкрийте дверцята та залиште охолоджуватись.
-
Потім покладіть сирник на цілу ніч у холодильник.
Вас також можуть зацікавити новини:








