Пиріг «Святковий» із сухофруктами: неймовірно смачний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

пиріг святковий
Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий до приготування!

Повітряна сирна маса, солодкі сухофрукти та ніжне тісто — цей пиріг точно підкорить рідних і гостей. А готується просто й швидко — переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали, як за 15 хвилин приготувати яблучний пиріг з лаваша.

Інгредієнти

Для тіста:

  • жовтки – 5 шт.
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • цукрова пудра – 120 г
  • розм’якшене вершкове масло – 200 г
  • сметана – 1 ст. л.
  • борошно – 480 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • дрібка солі
  • какао – 1 ст. л

Для сирної маси

  • білки – 8 шт.
  • дрібка солі
  • жовтки – 3 шт.
  • цукор – 200 г
  • кисломолочний сир – 1 кг
  • пудинга – 80 г
  • какао – 2 ст. л.

Додатково

  • чорний шоколад – 200 г
  • родзинки – 100-150 г
  • курага – 200 г
  • в’ялена журавлина – 125 г

Приготування

  1. Розбийте у глибоку миску жовтки, додайте ванільний цукор, цукрову пудру, збийте міксером до світлої маси.

  2. Додайте розм’якшене масло та сметану, перемішайте міксером.

  3. Просійте разом борошно, розпушувач та сіль, замісіть тісто.

  4. Поділіть тісто на три рівні частини, до однієї додайте какао і замісіть шоколадне тісто.

  5. Заверніть усі три частини у харчову плівку й відправте у холодильник на 30 хвилин.

  6. Форму для випікання 23 на 33 см застеліть пергаментом. Візьміть один шматочок світлого тіста і розподіліть руками по формі. Наріжте на більші шматочки чорний шоколад, викладіть на тісто. Зверху покладіть шоколадне тісто, яке порвіть руками на кусочки. Поставте форму у холодильник.

  7. Для приготування сирної маси розбийте у глибоку миску яєчні білки, додайте солі та збийте міксером до утворення стабільних піків.

  8. Окремо збийте міксером жовтки з цукром 2 хвилини.

  9. Перемеліть сирну масу і додайте до жовтків, замісіть міксером. Додайте пудинг, перемішайте міксером.

  10. Додайте частинами збиті білки та акуратно перемішайте лопаткою.

  11. Сухофрукти промийте кип’ятком та просушіть паперовими рушниками. Поділіть сирну масу на дві рівні частини, до першої частини додайте сухофрукти, а до другої — какао. Добре перемішайте.

  12. У форму викладіть сирну масу з сухофруктами, потім сирну масу з какао. Останній шматок світлого тіста також викладіть кусочками, які порвіть руками. Випікайте у розігрітій духовці до 175 градусіводну1 годину. Одразу з духовки не виймайте, відкрийте дверцята та залиште охолоджуватись.

  13. Потім покладіть сирник на цілу ніч у холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?