Не хочете вмикати духовку? Не проблема! Цей лінивий торт готується дуже легко на звичайній сковороді. Прості інгредієнти і рецепт, який не потребує особливих зусиль! А його смак сподобається і дітям, і дорослим!
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший торт “Пташине молоко” без випічки.
Інгредієнти
- згущене молоко — 380 г
- яйце — 1 шт.
- сіль — щіпка
- вершкове масло — 100 г
- молоко — 280 мл
- борошно— 240 г
- розпушувач — 10 г
Для крему:
- цукор— 150 г
- манна крупа – 90 г
- сіль — щіпка
- молоко — 650 мл
- вершкове масло — 200 г
Приготування
- У миску зі згущеним молоком висипте сіль, розбийте яйце.
- Заздалегідь розтопіть вершкове масло і вилийте його в згущене молоко. Також у суміш влийте молоко, перемішайте до однорідності.
- З’єднайте розпушувач із борошном, просійте суміш у згущене молоко.
- Рідке тісто поділіть на чотири рівні частини.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні, змастіть олією. Частину тіста вилийте на сковороду як млинець, під кришкою готуйте приблизно 6–7 хвилин з одного боку, хвилину — з другого.
- У цей час потрібно зробити крем — змішайте в сотейнику цукор із манною крупою та сіллю. Влийте молоко, перемішайте інгредієнти. Крем варіть на повільному вогні до загусання, а потім остудіть.
- Окремо збийте вершкове масло міксером, поступово додавайте основу для крему, яку раніше доводили до загусання.
- Кожен корж змастіть кремом, сформуйте торт.
- Бічні частини та верхівку торта також змастіть кремом.
- Відправте торт у холодильник на годину.
- Прикрашати торт можна будь-яким способом — глазур’ю із шоколаду чи кокосовою стружкою.
Вас також можуть зацікавити новини:








