Готуємо закуску ресторанного рівня із звичайнісіньких продуктів: печінковий рулет з грибами

Этот материал также доступен на русском языке

рулет печеночный с грибами
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться і підійде і до святкового столу, і до звичайного обіду.

Найпростіші інгредієнти та шикарна страва готова! Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як приготувати печінку в пакеті.

Інгредієнти

  • куряча печінка – 400-420 г,
  • шампіньйони — 400 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. (100 г),
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 50 мл,
  • борошно — 3 столові ложки,
  • вершкове масло — 50 г (розм’якшене),
  • олія — 4 столові ложки (і трохи для змащування форми),
  • приправа для курки – ½ чайної ложки, сіль, чорний перець – за смаком.

Печінковий рулет – приготування

  1. Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментом і злегка змастіть олією.
  2. Печінку промийте, очистіть від плівок та жилок. Цибулю наріжте. Складіть печінку, цибулю та молоко у блендер, подрібніть до однорідності. Додайте яйця, борошно, сіль, перець та приправу. Перемішайте – вийде густе тісто, схоже, як на млинці.
  3. Вилийте масу на лист, розрівняйте тонким шаром (близько 1 см). Поставте в духовку на 15 хвилин.
  4. Дрібно наріжте печериці, обсмажте їх на олії 5–7 хвилин до золотистого кольору, посоліть і поперчіть. Остудіть.
  5. Охолоджений печінковий корж змастіть розм’якшеним вершковим маслом. Поступово викладіть гриби, відступивши пару сантиметрів від далекого краю. За допомогою пергаменту акуратно згорніть корж у рулет.
  6. Загорніть рулет у пергамент або фольгу і приберіть у холодильник на 30–60 хвилин, щоб він ущільнився і краще тримав форму.
  7. Наріжте скибочками – вийде гарна закуска з ароматною грибною начинкою та ніжним печінковим смаком.

Порада: рулет можна приготувати заздалегідь – у холодному вигляді він стає навіть смачнішим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?